Den britiske reiselivskjempen Thomas Cook kjemper for livet og trenger 2,4 milliarder kroner for ikke å bli satt på bakken.

Thomas Cook eier Ving Norge as, som er store på særlig charterreiser. Pressekontakt Marie-Anne Zachrisson i Ving Norge sier selskapet per søndag har 9165 reisende, hovedsakelig på charterdestinasjoner i Spania, Hellas, Tyrkia og andre steder rundt Middelhavet. Ving har cirka 500 reisende, som er inkludert i antallet på vel ni tusen, rundt om i verden med rutefly.

Hvis konkursforhandlingene i Storbritannia ender med konkurs vil det umiddelbart ramme også de norske reisende. Flyene settes sa sannsynligvis på bakken med umiddelbar virkning.

Hos Ving håper man selvsagt at dette kan unngås, selv om reiseforsikring og reisegaranti vil sørge for å få de reisende hjem til Norge – etter hvert.

– Vi jobber alt vi kan for å finne en løsning, sier Zachrisson.

Rundt 20.000 Ving-reisene fra Sverige er i samme situasjon.

Britisk kriseplan

Britiske myndigheter er på sin side i full gang med en kriseplan for å hente hjem rundt 150.000 britiske reisende som vil rammes ved en konkurs.

Kriseplanen «Operation Matterhorn» skal ifølge The Guardian sørge for repatriering av strandede turistene, blant annet ved at fly står klar til å hente hjem de reisende. Britiske myndigheter er også i samtaler med Thomas Cook og kreditorene, og en mulig statlig redningsplan kan være på trappene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.