I et intervju med Svenska Dagbladet sier Leif Vase Larsen, sjef for turoperatøren Apollo, at de ville kjøpe Ving, men ble avvist. Han hevder at de flere ganger tok kontakt med meglerhuset Carnegie for å komme inn i prosessen, men uten hell.

Mikael Kubu, administrerende direktør i Ackordcentralen, fungerte som bostyrer i Ving-konkursen. Han avviser utsagnene fra Apollo-sjefen blankt.

– Apollo fikk spørsmål fra Carnegie om de ville kjøpe, men takket nei. Jeg har en tydelig loggbok på hvilke finansielle og strategiske kjøpere man har vært i kontakt med. Det er 26 potensielle kjøpere, sier Kubu.

Han forklarer at de var i kontakt med DER Touristic Nordic som eier Apollo.

– De ble informert om forutsetningene, tidsrammen og om de var interessert i å kjøpe, og har takket nei, sier Kubu.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Leif Vase Larsen torsdag.

– Ytterst uvanlig

Som bostyrer skal man sikre at kreditorene i et konkursbo får igjen mest mulig av verdiene sine ved at hele eller deler av virksomheten blir solgt til høyest mulig pris.

Mens Apollo-sjefen sier han får dårlig smak i munnen av måten Ving ble tatt over på, sier bostyrer Kubu at det ikke har vært noe å utsette på Petter Stordalens kjøp av Ving. Han erkjenner likevel at fremgangsmåten var noe spesiell.

Da Petter Stordalen sto på hovedkontoret til Ving i Stockholm og gjorde det klart for hele verden at han og oppkjøpsfondene Altor og TDR Capital hadde kjøpt Ving, stemte det ikke helt. Selve kjøpet gjennomførte han litt senere. Ifølge Stordalen erklærte han sitt eierskap for å sette de andre budgiverne i sjakk.

– Det er ytterst uvanlig. Jeg tror aldri noensinne det har skjedd i Sverige før, sier bostyrer Mikael Kubu.

– Samtidig har det vært så spesielle omstendigheter som gjorde at det var sånn prosessen var nødt til å skje. Hadde jeg sagt nei til avtalen som lå på bordet hadde man gått over ende som Thomas Cook gjorde i England, sier han.

Kubu forklarer at et reiseselskap som Ving ikke kunne drive videre i en konkurs med tanke på kreditorer og betaling av hotellregninger rundt om i verden.

Ving avviser også

Vings kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson avviste tidligere torsdag Apollo-sjefens påstander.

– Det var samme forutsetninger og samme vilkår for alle som var interessert. Det var 26 interessenter med eksakt samme tidsramme og prosess for alle, inklusive Apollo, sa han.

Til Svenske Dagbladet sier Carnegies sjef for fusjoner og oppkjøp, Erik Laestadius, at de ikke vil kommentere individuelle transaksjoner eller kunder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.