– Planen er at Vinggruppen i Norden nå står på egne ben med støtte av våre banker og lånegivere, skriver informasjonssjef for Ving i Norge, Siri Røhr-Staff i en sms til DN tirsdag morgen.

Samtidig opplyser hun at det ikke vil bli avholdt en pressekonferanse om situasjonen «før detaljer er på plass».

Sent mandag kveld sendte Ving ut en pressemelding der det kom frem at de vil fortsette driften, og at flyene går som normalt allerede fra tirsdag på tross av konkursen i eierselskapet Thomas Cook.

– Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet med støtte fra våre banker, långivere og garantister, sa Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden i en pressemelding.

Da DN var i kontakt med informasjonssjef Røhr-Staff mandag kveld, ville ikke Ving svare på hvem skulle eie selskapet og drive det videre.

– Det kan vi ikke si noe om nå. Det vil komme mer informasjon tirsdag.

– Men hvordan kan Ving drive videre når eieren har meldt seg konkurs?

– Det må vi komme tilbake til tirsdag. Vi er en separat juridisk enhet og derfor har det vært mulig å få til dette. Nå er vi utrolig glad for at vi kan få kundene av gårde på ferie, sa Røhr-Staff.

– Thomas Cook Airlines Skandinavia driver videre med oss. Vi flyr deres fly, skriver informasjonssjef for Ving i Norge, Siri Røhr-Staff, i en sms til DN tirsdag.
– Thomas Cook Airlines Skandinavia driver videre med oss. Vi flyr deres fly, skriver informasjonssjef for Ving i Norge, Siri Røhr-Staff, i en sms til DN tirsdag. (Foto: Flightradar24)

Tirsdag sier informasjonssjefen at de vil drive videre på egen hånd med støtte fra sine banker og långivere.

– Hva betyr «står på egne ben»?

– Det må vi komme tilbake til. Vi sitter i møter om dette i dag. Men det er ingen tvil om at vi er back in business, og skal forbli der.

Røhr-Staff sier Ving vil fortsette å bruke flyene til Thomas Cook Airlines Scandinavia. Dette er et datterselskap i Danmark.

Thomas Cook, som eier Ving, gikk natt til mandag konkurs. Flere hundre tusen turister ble strandet på ferie. Det siste året har økonomien i konsernet forverret seg i raskt tempo, grunnet lav lønnsomhet og gjeld på over 1,3 milliarder pund, nær 15 milliarder kroner. Den nordiske virksomheten har imidlertid levert gode resultater. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.