Torsdag formiddag kunne Bane Nor Eiendom og Odfjell Eiendom presentere hotellkjeden Scandic som leietager av det nye hotellet som skal bygges ved jernbanestasjonen på Voss.

Hotellet, som skal åpne i januar 2020, blir på 12.000 kvadratmeter med konferansekapasitet til 350 personer og restaurant for inntil 450 gjester samtidig.

Med 216 rom nær dobles dermed hotellkapasiteten i sentrum. De to eksisterende hotellene Fleischers og Park Hotel Vossevangen, som også ligger like ved stasjonen, har i dag til sammen 232 rom.

Betyr et kjempeløft

Turistsjefen på Voss, Mona Hellesnes, er strålende fornøyd.

–Det nye hotellet blir et fantastisk bidrag til Voss som reisemål. Det vil gi oss et kjempeløft sammen med den nye gondolen som er under bygging her, sier hun.

–Men det betyr også kraftig skjerpet konkurranse med så mange nye rom?

–Ja, men det kompletterer også tilbudet. Vi får konferansefaciliteter som gjør at vi kan ta imot langt større grupper enn i dag, og da vil det bli behov for flere rom enn det nye hotellet kan tilby. Så dette åpner helt nye muligheter og jeg er sikker på at dette i sum vil bidra vesentlig til utviklingen for reiselivsnæringen på Voss, sier hun.

400 millioner

Svein Arild Steen-Mevold, direktøren for de norske hotellene i Scandic-kjeden, sier Voss skiller seg fra mange mindre byer i Norge ved at den har båre en sterk vinter- og sommersesong.

–I tillegg har du nærheten til Bergen en drøy times togtur unna. Og med den nye gondolbanen i tillegg, blir dette et kjempetøft prosjekt, sier han.

–Det er klart at eksisterende hoteller på Voss må forberede seg på at det blir en ny hverdag og at vi blir en kraftfull konkurrent i lavsesong, men i sum tror jeg vi vil tilføre så mye ny trafikk til Voss at det også vil dryppe på dem, sier han.

Samlet investering fra Bane Nor Eiendom, Odfjell Eiendom (de eier 50 prosent hver) og leietager Scandic blir anslått til rundt 400 millioner kroner. (Vilkår)

Jeg lurer på om Android begynner å ta knekken på IOS
To operativsystemer slåss om makten i mobilmarkedet - Apples IOS og Googles Android
01:24
Publisert: