I dag ble det kjent at Shell ønsker å selge seg helt ut av bensinstasjonmarkedet i Norge.

Les:

Shell vil selge bensinstasjonene

Til salgs: Bensinstasjoner som ikke tjener penger

Det finnes rundt 400 bensinstasjoner med Shell-logo på i Norge i dag. Av disse er det bare rundt 180 som Shell eier og driver selv, og disse skal nå selges.

7-Eleven har nok med seg selv
En opplagt kandidat til å ta over disse stasjonene kunne vært Reitan Convenience. Selskapet, som er en av de fire forretningsområdene til Reitangruppen, eier fra før 88 stasjoner som i dag markedsføres under Shell/7-Eleven-logoen.

Men administrerende direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan, avviser overfor Dagens Næringsliv at det aktuelt å kjøpe opp flere Shell-stasjoner.

- Det er ikke aktuelt for Reitan Convenience å kjøpe hele eller deler av det Shell nå skal selge, sier den yngste sønnen til Rema-gründer Odd Reitan til DN.

Magnus Reitan viser til at de har kjøpt kiosker og stasjoner som det er.

Ikke aktuelt for Uno-X
Reitangruppen har også en annen fot innenfor bensinstasjonmarkedet gjennom sitt eierskap i Uno-X-kjeden (tidligere Hydro Texaco). Uno-X Gruppen er Reitangruppens eget lavpriskonsept på drivstoff og smøreoljer, og også ett av fire forretningsområder i Reitangruppen. De to siste er Rema 100 og Rema Eiendom.

Men interessen for Shell-stasjonene er minst like laber hos administrerende direktør i Uno-X Gruppen, Vegar Kulset.

- Det er vårt fokus å drive så effektivt som mulig, og da må vi fortsette som vi gjør. Det er derfor ikke naturlig å overta noe fra Shell, sier han.

Norgesgruppen må tenke på saken
En annen potensiell kjøper av Shell-stasjonene kunne være Asko-gruppen som er grossist-leverandør til Shell-stasjonene i dag.

- Vi har ikke tatt stilling til noe som helst rundt dette, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen, Per Roskifte til DN.

Han understreker samtidig at det er helt nytt for dem at Shell ønsker å selge sine stasjoner, men at Shell er en stor og viktig samarbeidspartner for Norgesgruppen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.