– Vi hadde nok ikke en veldig gjennomtenkt plan med dette, sier den nestenpensjonerte advokaten Bjørn Blix (70).

Over ham og det 400 kvadratmeter store huset på nedre Høvik utenfor Oslo summer en drone. Blix har nettopp heist flagget og rullet inn persiennene så eiendommen skal ta seg ekstra godt ut fra luften. Innendørs er fotograf Andreas Spinnangr Wiig (40) i ferd med å montere skinner for kameraet som skal gli gjennom boligen i en egen reklamefilm.

 

Villa Strand
Villa Strand med en prisantydning på 18.000.000
03:54
Publisert:

Video: BOA Eiendom

Boligstylister har plassert ut 40–50 puter, nye bilder på soverommene og ribbet rommene for «overflødige» møbler. Alt skal se ut som et sted du kan leve, men uten spor av dem som lever der.

– Megleren kom med noen forskjellige forslag og pakketilbud, og dette er vel et av de øverste nivåene. Vi tenkte at hvis de tror det har en hensikt, så gjør vi det, sier Blix.

3D-turer og reklamemenn

Gjennom megleren i DNB har Blix og familien hyret inn boligselskapet Inviso, som leverer foto, video med dronekamera, oppmåling av huset samt plantegninger i 2D og 3D. Selskapet er også i gang med å starte sitt eget boligstylingfirma, og får nå på plass egne tekstforfattere og virtuelle turer hvor du med Virtual Reality/Oculus Rift kan besøke hus og eiendom som ennå ikke er bygd.

Fotografene må gjennom omfattende kursing for å bli sertifiserte dronepiloter. Foto: Gorm K. Gaare
Fotografene må gjennom omfattende kursing for å bli sertifiserte dronepiloter. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
– Etter å ha vært et rendyrket fotobyrå, er vi på vei til å bli et fullverdig reklamebyrå for boligen din, sier administrerende direktør Pål Roppen i Inviso.

Både Roppen og partneren Petter Gudmundseth har lang fartstid fra den ordinære reklamebransjen, og var blant annet med på å bygge opp JBR Reklamebyrå på 90-tallet, hvor også Kjetil Try og Ingebrigt Steen Jensen var sentrale navn.

Koster opptil 20.000

Markedsføringspakken kan koste fra 2500 kroner for bare bilder, til 20.000 for alt inkludert.

Administrerende direktør Pål Roppen i Inviso. Foto: Gorm K. Gaare
Administrerende direktør Pål Roppen i Inviso. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
– Men istedenfor en halvsides avisannonse i Dagens Næringsliv til 10.000-15.000 kroner, kan du i dag kjøpe Facebook-annonsering til langt lavere pris med langt større treffsikkerhet hos målgruppen. Totalkostnadene trenger ikke bli så ulik, sier Roppen.

– Hvorfor trenger folk dette?

– Fordi konkurransen for å selge en bolig blir stadig tøffere, sier Roppen.

Lar skuespillere feste i boligen

BOA Eiendom har tatt filmtrailerne for boliger ett hakk lenger. Der lever og fester skuespillere i boligen.

– Vi startet nok denne trenden i Norge, sier gründer Tommy ­Friestad (35) i BOA Eiendom.

Roppen er ikke begeistret.

Fotograf Andreas Spinnangr Wiig (40) monterer en kameraskinne til boligreklame­filmen. Foto: Gorm K. Gaare
Fotograf Andreas Spinnangr Wiig (40) monterer en kameraskinne til boligreklame­filmen. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
– Vi mener det er en del umoden bruk av nye medieformater som viser mangel på forståelse for hvordan de nye formatene skal fungere i den moderne mediemiksen. De som kjøper en bolig, trenger ikke se bilde av noen som sitter og driter på en dass for å bli interessert i boligen. Det er å undervurdere publikum, sier Roppen.

– Jeg er sterkt mot folk som sitter på dass i annonser og bruker denne kanalen umodent. Men å skape inntrykk av liv, gitt at det gjøres riktig, kan være verdiskapende, sier Friestad.

Han mener på sin side at det «gir ikke så veldig mye å gå med en steadycam gjennom en leilighet».

Toyen leilighet
Den New York inspirerte leiligheten fikk over 100.000 klikk på Finn da den lå ute i fjor.
01:06
Publisert:

Video: BOA Eiendom

– Det er en ung genre, og ikke alltid like spennende, men bransjen kommer til å utvikle seg innen bruk av film, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.