Administrerende direktør Hølje Tefre ventet bare noen uker med å innkalle til allmøte etter at han overtok som administrerende direktør i kommunikasjonshuset Dinamo i mars 2014.

Beskjeden i april 2014 var at svært mange av de vel 100 ansatte måtte gå.

Les også: Én av fire mistet jobben etter kriseår dnPlus

Dinamo driver både med reklame, pr, design og sisteleddsmarkedsføring.

Bakgrunnen for nedbemanningen var sterkt omsetningsfall og tap av sentrale kunder.

Tøffe tak

Nå er regnskapet for 2014 klart. Det viser med all tydelighet hvorfor Tefre måtte gå hardt til verks.

Omsetningen falt fra nesten 150 millioner kroner i 2013, til vel 100 millioner kroner ifjor. Med andre ord forsvant hver tredje krone fra topplinjen.

Dinamo AS

Kilde: Selskapet

I årsberetningen skriver styret at omsetningssvikten skyldes bortfall av flere større kunder «uten at man har klart å kompensere for bortfallet. Som en konsekvens av svikten i omsetningen er det gjennomført kostnadsbesparende tiltak for å tilpasse seg et lavere aktivitetsnivå.»

Halverte staben

- Staben er jo halvert. Den var vel 114 da vi begynte, og nå er det vel 56. Jeg synes egentlig vi klarte å komme oss unna 2014 på en fornuftig måte takket være de ansatte som ble igjen. Driften gikk med et svakt pluss, selv gjennom en nedbemanning på rundt 40 årsverk. Hvis vi ikke hadde gjort det vi gjorde ifjor gjennom å tilpasse virksomheten, ville driften av selskapet gått ille, sier Tefre.

Les også: Skal tette milliardsluk med algoritmer dnPlus

Flytter til byen

Dinamos problemer er heller ikke over. Styret konstaterer at markedet for kommunikasjonstjenester er usikkert, i stor endring og preget av sterk konkurranse og marginpress.

Omsetningen fortsatte å falle i 2015.

«Utviklingen så langt i 2015 viser en ytterligere nedgang i volum som krever tilsvarende tilpasninger av organisasjonen,» heter det i årsberetningen som styret signerte 22. juni.

- Vi hadde en avmatning også inn i 2015. Men nå har vi stabilisert oss og det ser ut til å bli et greit år. Vi gleder oss til å flytte fra Lagåsen i Bærum til Schweigaards gate i Oslo, sier Tefre.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Nå er hun størst i Norge på Instagram

Over og ut for «The Crazy One» dnPlus  

Lippestad vil kommunisere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.