Torsdag forrige uke la innstillingsrådet i Rikstoto frem innstillinger om å bytte ut Jan Petter Sissener som styreleder av stiftelsen. Disse blir nå sendt til Landbruksdepartmentet som vil ta stilling til om Sissener får fortsette eller ikke.

Samtidig har også administrerende direktør Harald Dørum stiftelsen bedt styret om å bli løst fra sin stilling, melder bransjebladet Trav- og Galopp-Nytt.

Dørum bekrefter dette ovenfor DN.

– I 2016 ble Rikstoto underlagt nye konsesjonsgrenser. Dette er et prosjekt som kommer til å ta lang, lang tid. Mer tid enn det en mann på 63 år har, sier han.

Dørum sier at avgjørelsen hans om å gå av hverken bunner i en konflikt med styret, eller har noen sammenheng med at innstillingsrådet vil kaste Sissener.

– Arbeidet med konsesjonsgrensene går naturlig nok langt utover min horisont. Da er det fair at jeg gir beskjed til styret om at man ser seg om etter nye krefter. I den situasjonen Rikstoto er i nå, er det lurt å pøse på med nytt blod.

Norsk Rikstoto er en stiftelse som ble startet av Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub. Stiftelsen er underlagt Landbruksdepartementet, og har konsesjon til å drive med pengespill innen hestesport.

Harald Dørum går av som administrerende direktør i Norsk Rikstoto.
Harald Dørum går av som administrerende direktør i Norsk Rikstoto. (Foto: Eirik Stenhaug/Equus media)

«En utakknemlig jobb»

– Harald er mr. Heste-Norge, men han ser med de endringene som kommer nå at det trengs nye krefter til, sier styreleder Jan Petter Sissener til DN.

Både Sissener og Dørum avkrefter også at avgangen til Dørum har noe å gjøre med avtalen Norsk Rikstoto har gjort med prinsesse Märtha Louises selskap Hest360.

Etter fire år som styreleder i Rikstoto, kan også Sisseners tid som styreleder snart være over. Styrelederen understreker at det er opp til innstillingsrådet hvem de ønsker som styreleder eller ikke, men at departementet har det siste ordet.

– Er du fornøyd med den jobben du har gjort?

– Det er ikke opp til meg å vurdere. Jeg har vært statens representant, så jeg får håpe at staten har vært fornøyd. Så er det kanskje deler av sporten som ikke har vært like fornøyd, men det tror jeg ikke jeg skal uttale meg så mye om, sier Sissener.

Han forteller at han også har vært usikker på hvorvidt han har ønsket å forsette uavhengig av innstillingen, men at han skal vurdere å fortsette dersom Landbruksdepartementet ber han om det.

– Det er en veldig tidkrevende og lite takknemlig jobb, sier Sissener.

– Vi har 13.000 medlemmer, og 15.000 ulike meninger om hvordan jobben skal gjøres.

Har innstilt Siri Hatlen

Leder for innstillingsrådet Tore Haugum forteller at de har innstilt Siri Hatlen som ny styreleder. Hun er allerede styreleder i Bane Nor, DNT Oslo, og Entra.

– Hvorfor vil dere ha Hatlen i stedet for Sissener?

– Jeg har ikke noe kommentar til det. Vi innstiller ny styreleder. Det ligger ikke noe streng kritikk eller noen store utfordringer knyttet til Sissener.

– Hva vil du si om Sisseners jobb som styreleder?

– Det vil jeg ikke kommentere nå. Det er en situasjon i Norsk Rikstoto som er ganske anstrengende akkurat nå. Jeg vil ikke kommentere noe som kan bidra til spekulasjoner.

– Hva er det som er anstrengende?

– Det er nyheten som ble sluppet i dag, sier Haugum og peker på Dørums avgang som administrerende direktør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.