Tapad-eventyret til de to gründerne startet i 2010, og har bragt dem inn i den amerikanske reklameeliten på tradisjonsrike Madison Avenue i New York.

Selskapet, som lar de største merkevarene i verden kjøpe annonseplass på tvers av plattformer som mobil, nettbrett og pc, ble for et snaut år siden solgt til Telenor for tre milliarder kroner.

Siden har gründerne Are Traasdahl og Dag Liodden fortsatt som administrerende direktør og teknologidirektør. Nå skal selskapet etablere seg i Norge for første gang.

Ifølge de to gründerne er planen å åpne et Oslo-kontor som skal drive med utvikling av ulike Tapad-produkter- og programvare. Selskapet planlegger inntil 20 stillinger, og vil i tillegg ansette folk til et kommersielt team på Oslo-kontoret.

Dag Liodden, teknologidirektør og gründer i Tapad.
Dag Liodden, teknologidirektør og gründer i Tapad. (Foto: Tapad)

- Oslo har sterke tekniske utdanninger, voksende, men ikke helt overeksponert oppstartsscene. Pål (Høye, utviklersjef i Tapad, journ.anm.) og jeg er begge norske og har sterke nettverk i Oslo, noe som gir oss en god mulighet til å etablere et kontor der, sier Dag Liodden.

Sjef for utviklerteamet blir Jeff Olchovy, seniorutvikler i Tapad, og en av de første som noen gang ble ansatt i selskapet. 

Mangel på it-selskaper

Liodden sier han og Traasdahl her merket seg at flere av de store norske teknologiselskapene de siste årene har blitt solgt ut av norske hender. Eksempler er Opera, Tandberg og Fast.

- Vi mener det er en generell mangel på selskaper med teknologiske produkter som it-ingeniører i Norge kan jobbe for. Dette gjør at en stor andel av de store talentene ender opp i konsulentselskaper. Mange ingeniører finner konsulentselskaper tiltrekkende, men andre vil foretrekke å gå dypt inn i en industri og en type teknologi. Tapad kan tilby det, sier Liodden.

15-20 i Oslo

 Selskapet har fra før av kontorer i Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Detroit, Los Angeles, Miami, Minneapolis, San Francisco, Frankfurt, London og Toronto - samt New York. 

- Vårt mål for de neste tolv til 24 månedene er å ha rundt 15-20 programvareutviklere i Oslo, sier Liodden. 

 Tapad ble i februar i fjor kjøpt av Telenor for tre milliarder kroner. Og gründer Liodden mener Telenor har fungert glimrende som eiere.

- Telenor har latt oss operere mye som et eget selskap, som det lovet da de kjøpte. Selskapet har vært en god eier ved å gi oss støtten vi trenger for å vokse og gjøre det vi gjør best, sier Liodden.  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.