– Norske annonsører må få bedre effekt ut av egne marketingdata. I dag gjør våre annonser plattformer som Facebook og Google bedre hver dag. Slik kommer det fortsatt til å være, men ambisjonen vår må være å bli langt bedre til å bruke disse dataene selv. Vi må kjenne våre egne kunder best selv, sier konserndirektør for for media og markedsføring i DNB, Thomas Midteide i en uttalelse.

Han blir ny styreleder i det Optimizd as, det nye markedsføringsselskapet til DNB og Orkla, som EU-kommisjonen torsdag kveld godkjente.

Ifølge EU-kommisjonen skal selskapet holde på med datadrevet markedsføring gjennom egenkanalmarkedsføring og innkjøpte mediaplasseringer, samt gjennomføring av analyse av data for markedsføringsbruk.

– De nye kravene til personvern som kom i juli, gjør at vi som annonsører må ta et tydeligere ansvar for å sikre forbrukernes trygghet gjennom hele den digitale verdikjeden. Dette er også avgjørende for tilliten til merkevarene fremover. Vi må sikre oss aksept fra forbrukerne, og være de fremste til å imøtekomme deres krav, sier Orklas konserndirektør for markedsføring og innovasjon, Arve Heltne.

Henter reklametopp

Ifølge Kampanje skal Orkla Cares direktør for markedsføring og innovasjon, Runar Pahr Andresen ha jobbet med det nye byrået over lengre tid.

Andresen bekrefter til Kampanje at han har hentet inn den tidligere sjefen i Re: Media, Rune Danielsen, angivelig for å lede det nye byrået.

Orkla skal ha jobbet med å få flere av landets aller største annonsører med på en helt ny byråsatsing. Tanken er ifølge Kampanje å bygge opp et mediebyrå som skal handle digitalreklame direkte fra mediene selv, og dermed kutte ut bruken av mediebyråer på dette området.

Ifølge Kampanje omsatte mediebyråene reklame for snaut 800 millioner kroner i fjor.

Ikke konkurransebekymringer

EU-kommisjonen har konkludert med at samarbeidet ikke vil medføre noen konkurransemessige bekymringer innen EU-området fordi selskapets aktivitet her vil være ubetydelig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han har brukt 0,3 mm av Mjøsa for å berge avlingen
Grønnsaksbonde Per Odd Gjestvang fra Vang gård på Toten har berget deler av avlingen i ekstremtørken ved å pumpe opp vann fra Mjøsa.
01:46
Publisert: