Oversikten fra Mediebyråforeningen viser at reklameomsetningen var 8,1 prosent lavere i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor. Også i juni falt reklameomsetningen, og for årets syv første måneder er nedgangen på 6,9 prosent.

– Mai ble en stor oppgangsmåned som skapte optimisme, men juni og juli er blitt nedturer, sier daglig leder Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen. Fra januar til og med juli ble det omsatt reklame via byråene for 5,33 milliarder kroner.

Barometeret viser også at internett er større enn tradisjonell tv når det gjelder reklame. Det har skjedd i enkeltmåneder før, men det er nytt at har skjedd over så lang tid, forklarer Mandt Larsen.

– Nå har internett en større markedsandel av omsetningen enn tv etter syv måneder av inneværende år, sier hun.

Det skyldes for øvrig ikke vekst i nettreklame, men at nedturen har vært mindre her enn for fjernsyn.

Omsetningen av nettreklame har falt med 3,2 prosent hittil i år, mens TV-reklamemarkedet har krympet med 9,4 prosent. Radio og dagspresse har falt 14,2 prosent, mens ukepressen er den største taperen, med en nedgang på 24,7 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.