I Norge har vi blitt enige om et sett med lover og regler knyttet til spill. Målet med disse reglene er å beskytte sårbare grupper mot spillavhengighet og redusere problemspill. Det er Lotteritilsynets oppgave å jobbe for at disse lovene og reglene overholdes.

I DN torsdag kunne man lese at vi har hatt kontakt med Facebook og oppfordret dem til å stenge Facebook-sidene til flere kjente, norske personligheter. Blant dem er tidligere fotballspiller og Betsson-ambassadør John Arne Riise. Årsaken er at disse personene har, som ambassadører for utenlandske spillselskap, reklamert for disse selskapene på sine sider.

Vi har lenge hatt en god dialog med Facebook og de har tatt vekk flere sider som har reklamert for spill på vår oppfordring. Dette er positivt. Også denne gangen valgte Facebook å lytte til oss. De har i disse dager stengt ned 31 sider som var i strid med norsk lov, noe Facebook var enige i. De tar ikke vekk de 11 kjendis-sidene, men ber oss rapportere enkeltinnlegg på disse sidene. Det vil vi gjøre. Vi setter pris på at Facebook følger sine egne retningslinjer og respekterer norsk lov. Det viser at de forstår Norge og at de tar et samfunnsansvar.

Reklame for utenlandske spillselskaper er å finne i stadig flere kanaler. Facebook er en slik kanal. For å utføre oppdraget vårt, nemlig å sikre at norske regler og lover overholdes, må vi ta i bruk flere virkemidler. Vi vil fortsette å jobbe for at ulovlig markedsføring mot nordmenn stanses.

John Arne Riise reagerer på jobben vi gjør og utfordrer oss til debatt gjennom Dagens Næringsliv. Den debatten tar vi gjerne. (Vilkår)

Forsiden med de tre løpende aksjemeglerne er ikonisk. Slik opplevde de historiens mest dramatiske dag på Oslo Børs
De ble selve bildet på børskrakket. Slik husker de den dramatiske dagen på Oslo Børs.
08:09
Publisert: