Fredag forrige uke hentet Odfjell 600 millioner kroner i et femårig usikret obligasjonslån med et rentepåslag på 5,75 prosent over tremåneders nibor. Nibor er renten som bankene betaler for lån seg i mellom.

Mindre enn tre måneder inn i 2012 har det blitt hentet inn over 30 milliarder kroner i det norske obligasjonsmarkedet. Til sammenligning ble det i hele 2011, hentet inn rundt 40 milliarder kroner for hele året, hvor 70-75 prosent var såkalt high yield.

read: 1

Kan bli rekordår
Kredittanalytiker Fredrik Stenrud i Nordea mener at 2012 kan bli et rekordår for utstedelse av selskapsobligasjoner, men peker på at det er for tidlig å konkludere.

Han tror imidlertid på fortsatt god aktivitet i markedet fremover.

read: 2

”Bankene har fått økte lånekostnader og tøffere kapitalkrav, noe som gjør obligasjonsmarkedet blir mer attraktivt for selskaper som ønsker å hente kapital. Dette gjelder både for «investment grade» (IG) og «high yield» (HY). I tillegg så har vi så langt i år fortsatt gode å se de utenlandske hedgefondene komme på banen for fullt, noe de vil gjøre hvis den gode trenden fortsetter”, skriver han i en oppdatering mandag ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

«Investment grade» betyr store og sterke industriselskaper, mens «high yield» er mer risikable investeringer.

Her er favorittene
Stenrud mener man kan vente å se flere aktører fra den ned delen av HY-segmentet, hvor det på grunn av høy risiko og høy avkastning, stort sett er de profesjonelle aktørene, som hedgefond, som kjøper.

read: 3

Kredittanalytikeren anbefaler obligasjonene til Aker, Seadrill, Prosafe, Stolt-Nielsen og Fred Olsen Energy innenfor HY-segmentet i annenhåndsmarkedet, mens DNB, Sparebank 1 SR-Bank, Schibsted og Storebrand Livsforsikring anbefalings innenfor IG-segmentet, ifølge TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.