Olje- og energiminister Tord Lien annonserte tradisjonen tro ny TFO-tildeling fra talerstolen i Sandefjord på det årlige oljeindustripolitiske seminaret i regi av Norsk Petroleumsforening. Der sier han at det er ny rekord av tildelinger i årets TFO (Tildeling av forhåndsdefinerte områder).

Det gjøres senere i dag 65 tildelinger fordelt på 48 selskaper.

- Begge de tallene er ny rekord i år, sier Tord Lien, som en forsmak på meldingen som kom tyve minutter senere.

- Tildelingene gir et godt utgangspunkt for videre utfordkning av noen av de mest etablerte leteområdene på norsk sokkel, skriver Lien i meldingen.

Utvinningstillatelsene fordeler seg på 38 lisenser i Nordsjøen, 19 i Norskehavet og 8 i Barentshavet.

Statoil, Faroe og Centrica topper listen med 10 nye lisenser.

Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord tiltrekker seg år etter år fullt hus av eliten i norsk oljebransje, organisasjoner og politikk.

- Vi har som mål at dette skal være den viktigste møteplassen for oljeindustrien og sentrale politikere, sier Arild Selvig, styreleder i Norsk Petroleumsforening.

- Det er noen flere skyer på horisonten i år enn i fjor, men totalt sett er det en relativt optimistisk bransje som er samlet, innledet han.

Harald Norvik er konferanselos, og med lang fartstid i en rekke sentrale selskaper i Norge, har han også hatt andre roller på Sandefjordkonferansen gjennom historien.

- Vekker goode minner å være tilbake her i Sandefjord. Jeg har både blitt hyllet og skjelt ut her, sier han, og ble møtt av gjenkkjennende latter i det nesten like erfarne publikummet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.