I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger på 62 029 kroner, skriver Obos i en pressemelding. Kvadratmeterprisen er 3,8 prosent høyere enn i april, da den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på Obos-boliger i området rundt hovedstaden lå på 59.734 kroner.

Kvadratmeterprisen er imidlertid 2,6 prosent lavere enn i mai 2017.

Prisveksten fra april til mai er ifølge Obos den sterkeste veksten som er registrert i Obos-statistikken som går tilbake til 2004.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,7 prosent.

Sterk prisvekst

Prisveksten så langt i år i Oslo er blant de sterkeste som er registrert. Den var litt høyere i 2016 hvor veksten lå på 11,6 prosent, ellers må man tilbake til 2009 for å finne en høyere vekst da prisveksten var på 14,8 prosent de første fem månedene av året.

– Den sterke prisveksten viser at etterspørselen etter bolig er høy, til tross for svak befolkningsvekst. Dette betyr at de politikerne som tror det ikke lenger er et stort boligbehov, må tenke seg om på ny, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i pressemeldingen.

På landsbasis var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 54 215 kroner i mai, som er 2,9 prosent høyere enn i april og 2,6 prosent lavere enn i mai 2017. På landsbasis har Obos-prisene steget med 9,6 prosent så langt i år.

Boligprisene opp i april

Mandag legger Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for mai. I april steg boligprisene i hovedstaden for fjerde måned på rad.

Nominelt steg boligprisene i Oslo med 2,6 prosent i april, sammenlignet med samme måned i fjor, viste boligprisstatistikken til Eiendom Norge for april. På landsbasis steg boligprisene med 1,8 prosent, den sterkeste veksten i aprilmåned på ti år. (Vilkår)