Motorsykkelklubben Gremium holder til i et bedehus på Romerike. Nå har klubben registrert seg som trossamfunn i håp om å få bli i lokalene.

Klubben har blitt omtalt som en kriminell énprosentklubb, men dette avviser talsperson Johan Amundsen overfor lokalvisen Raumnes.

– Politiet tar feil. Det er bare å sjekke rullebladene våre så ser man hvor kriminelle vi er, og vi har ikke gjort noe galt der oppe, sier Amundsen.

Lensmann Bernt-Ingar Jahren sier klubbens nye status som trossamfunn ikke endrer politiets oppfatning.

– For oss er dette fortsatt en énprosentklubb som vi knytter opp mot kriminalitet. Vi har ikke funnet noe kriminelt der oppe, men klubben knyttes til kriminalitet, og da er det vår jobb å avdekke, forebygge og følge opp dette.

Kommunene har forsøkt å tvinge klubben ut av bedehuset på Haga i Nes, etter at klubben kjøpte huset i 2014, skriver Romerikes Blad. Registreringen av Gremium er gjort for å ta fra kommunen et av argumentene i kampen mot kommunen. Men Amundsen sier også at han synes folk skal ta dem seriøst som trossamfunn.

– Vi tror på den hellige kraften rundt tallet sju, og vi mener at dette er en samlende kraft av mange mennesker, sier Amundsen.

 

Les også: Trump om norske skoleresultater: - Norge er kjempebra!

- Jeg løper fordi det gjør meg i stand til å reise mye, gå i alle middagene, jobbe så hardt

Stenger dørene til luksussenter etter knapt et år

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kan du komme i form på en elsykkel?

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert: