Rema 1000 fryser viktige forhandlinger med leverandører

Matvarekjeden Rema 1000 stanser inntil videre forhandlingene med flere leverandører, etter at Konkurransetilsynet avslørte forskjellsbehandling av kjedene.

Rema 1000 har sendt varsel til utvalgte, viktige leverandører om beslutningen, ifølge E24. Kjeden ber om et snarlig møte «for å få en forklaring på de urimelige store forskjellene i innkjøpsbetingelser, og diskutere de effekter dette har på samarbeidet».

– Noen vil sikkert fremstille dette som dramatisk, men det dramatiske er jo den informasjonen vi fikk i forrige uke, som viser at prisforskjellene til dels er på 15 prosent, og ikke på 3–5 prosent som vi trodde opprinnelig, sier Rema-sjef Trond Bentestuen til nettstedet.

Coop har ikke gått like langt, men har startet samtaler med flere av de største leverandørene.

– Leverandørene bestrider ikke det tilsynet har kommet frem til i rapporten, men de virker heller ikke villige til å imøtekomme oss når det gjelder å tette det prisgapet som har kommet frem, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis, som kaller dette «hårreisende». (DN investor)

USA kan måtte utsette straffetoll

USA kan komme til å utsette implementering av tollavgifter 15. desember selv om en avtale med Kina ikke er inngått innen det tidspunktet, skriver South China Morning Post (SCMP) torsdag.

Partene fortsetter å bryte ned nøyaktig hvilke tollavgifter som vil bli fjernet som en del av en fase 1-handelsavtale mellom USA og Kina, og under hvilke forhold, sier kilder fra begge sider til South China Morning Post.

Det er fremdeles optimisme for at en utvannet avtale kan oppnås før de nye amerikanske tariffene trer i kraft 15. desember, men selv om en avtale blir utsatt, sier kildene at disse tariffene sannsynligvis vil bli utsatt.

Ingen av partene ønsker at tollavgiftene 15. desember skal tre i kraft, siden de for første gang vil ramme populære elektroniske forbruksprodukter, som smarttelefoner, skriver nettstedet. Se også side 27. (DN investor)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.