Konserndirektør Trond Bentestuen i DNB er tilsatt som administrerende direktør for Rema 1000 i Norge, meldte DNB i en melding torsdag ettermiddag.

Ole Robert Reitan forsetter som Rema 1000s toppsjef.

– Jeg gleder meg stort til å få Trond Bentestuen fra DNB med på laget som norgessjef i REMA 1000, opplyser Reitan i en Facebook-oppdatering.

DN forsøkte torsdag ettermiddag å komme i kontakt med Reitan og Bentestuen, som ikke besvarte henvendelsene.

– Trond har solid bakgrunn fra retail fra sin tid i Expert, og har sterkt fokus på at kunden er øverste sjef. I tillegg har han i hele sitt virke vist stor markedsforståelse og har sterk gjennomføringsevne. At han er en av dem som står bak Vipps, sier sitt, påpeker Reitan.

Han har de siste årene fylt både rollen som Remas toppsjef og som leder for Norge.

– Nå som vi nærmer oss 1000 butikker i begge land, og 18.000 medarbeidere fra industri og distribusjon til butikk, trenger vi gode og erfarne folk som Trond til å hjelpe oss å utvikle Rema 1000 videre i Norge. Vi er opptatt av å sikre vekst og utvikling i begge land, og jeg vil nå kunne sette enda større fokus på det, både som eier og administrerende direktør i Rema 1000, skriver Reitan i Facebook-meldingen.

Faren Odd Reitan har lite å tilføye.

– Dette er strålende og i tråd med vår struktur i Reitangruppen, sier han i en kort kommentar til DN.

Her er Ole Robert Reitan og kommunikasjonsdirektør Mette Fossum fra åpningen av butikk nummer 600 i Sandnes i fjor. Tomas Larsen
Her er Ole Robert Reitan og kommunikasjonsdirektør Mette Fossum fra åpningen av butikk nummer 600 i Sandnes i fjor. Tomas Larsen (Foto: Tomas Larsen)

De siste to årene har det stormet ekstra rundt dagligvarekjeden. Svak vekst, fall i markedsandeler og kraftig kritikk mot bestevennstrategien bidro til at salget falt med 1,4 milliarder i fjor. Driftsresultatet falt med 600 millioner kroner.

I en video Rema har publisert på nettet er det tydelig at Bentestuen og Reitan virkelig har funnet hverandre.

– Hva er det som gjør at en så profilert leder fra DNB velger å jobbe for oss i Rema?, spør Ole Robert Reitan i videoen.

– Rema er kanskje Norges fremste ledestjerne innen retail. Det er en virksomhet som jeg har sett opp til og latt meg inspirere av i nesten 25 år og som jeg har lært mye av. Det å få tilliten fra dere til å ta denne jobben er drømmejobben for meg. Så det er et enkelt valg, Ole Robert, svarer en entusiastisk Bentestuen i videoen.

Bentestuen er konserndirektør for Wealth Management og Insurance i DNB. Tidligere har han ledet avdelingene Personmarked, og Marked, kommunikasjon og ebusiness i DNB.

Håkon Hansen, som nå leder DNB Private Banking, konstitueres i stillingen som konserndirektør for Wealth Management og Insurance, opplyser DNB. Hansen vil tiltre stillingen mandag 11. juni. (Vilkår)

Er du en gratis-surfer? Det kan koste deg dyrt.
Dette må du passe deg for om du surfer på åpne nett.
04:09
Publisert: