Rema har hevdet at konkurrerende kjeder har drevet omfattende brudd på helligdagsbestemmelse for søndagsåpne butikker. 6 butikker i Bunnpris-kjeden og 19 butikker i Joker ble anmeldt bare i Oslo.

– Beslutningen om henleggelse er gjort med bakgrunn av manglende saksbehandlingskapasitet. Vi kan ikke prioritere disse sakene opp mot mer alvorlige saker med høyere prioritet, sier politiinspektør Trine Krok i Oslo politidistrikt.

– Vi har begrensede ressurser og må prioritere hvilke saker som skal etterforskes, tilføyer Krok.

For knappe to måneder siden anmeldte Rema 120 konkurrerende butikker over hele landet for å holde ulovlig åpent på søndager.

Også i flere andre politidistrikter en i Oslo er anmeldelsene fra Rema henlagt.

Gråsone

Rema kommenterer henleggelsene på denne måten:

- Vi ønsket i utgangspunktet å få fokus på selve håndhevelsen av loven om søndagsåpne butikker. Politiet har nå gjort sin vurdering og vi registrerer tendensen til at de ikke har kapasitet til å håndheve denne loven. Det er nå opp til politiske myndigheter å sette en tydelig retning for søndagsåpne butikker i Norge, uttaler Remas kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer.

Hun mener det fortsatt er en gråsone som det er opp til bransjen selv å tolke.

- Det er situasjonen vi nå må forholde oss til.

Komisk

Ifølge Rema-sjef Ole Robert Reitan var det avdekket søndagsåpne butikker som overgår lovens maksgrense på 100 kvadratmeter, butikker som åpner hele hovedbutikken og tilfeller der betjeningen hentet frem varer fra den avstengte butikken.

– Praktiseringen blir komisk, uttalte Ole Robert Reitan.

Anmeldte søndagsåpne butikker: Blir kalt «desperat» dnPlus

 


Les også:
Hun kjøpte Reitans strandvilla for 34 mill.

Ringnes vil bygge åtte bygninger på ferieøy


DNtv:

Trodde du panserdamer tilhørte 70-tallet?
Det er ikke bare biler man kan se på verdens viktigste bilmesse i Genève denne uken.
01:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.