Reitangruppen, som er konsernet bak Rema 1000, økte inntektene med fire milliarder kroner i fjor gikk i fjor med et overskudd på 3,1 milliarder kroner før skatt.

Resultatøkningen var på 30 prosent i fjor, og konsernet har aldri tjent mer penger.

- Aldri har selskapet vært så solid. 85 milliarder kroner i omsetning på fire forretningsområder, en økning på fire milliarder mot året før. Jeg må få lov til å være stolt, sa eier Odd Reitan under resultatprsentasjonen på Lade Gaard tirsdag.

Dagligvarekjeden Rema fortsatte veksten og økte inntektene med over fem milliarder kroner. Rema er det desidert største forretningsområdet i Reitangruppen med en omsetning på 63,3 milliarder kroner i fjor. Utviklingen i resultatet var derimot mer beskjedent, med en økning fra 1,8 til 1,9 milliarder kroner i fjor.

Reitangruppen eies av far Odd og sønnene Ole Robert og Magnus med en tredjedel hver.

Utenom dagligvarekjeden Rema utgjør kioskvirksomheten Reitan Convenience (står bak Narvesen og 7-eleven) det nest største forretningsområdet i Reitangruppen med en omsetning på 15,5 milliarder kroner.

 

Rema var i utgangspunktet satt på sidelinjen da Ica-butikkene i Norge ble solgt ut i fjor, men klarte til en viss grad å kompensere med nyetableringer og ved å snappe til seg leiekontrakter fra tidligere Ica/Rimi-butikker.

Etter at Coop kjøpte de fleste av Icas 550 butikker i Norge, falt Rema fra andre- til tredjeplass på listen over de største dagligvaregrupperingene.

Les og dagligvarer i DN:
Rekordsalg av frukt og grønt i butikkene dn+
Orkla vil legge ned over 50 fabrikker dn+
Matkjempe rekordstor
Hansa og Heineken ut av Remas hyller dn+
Taper terreng for Kiwi og Coop Extra dn+  

I fjor økte Remas markedsandel med 0,5 prosent til 24,2 prosent. Erkekonkurrentene Norgesgruppen og Coop tok i fjor langt mer markedsandeler enn Rema.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.