Selv om terrorfrykt og politisk usikkerhet har økt etter angrepet i Nice og kuppforsøket i Tyrkia har risikoappetitten økt i rentemarkedet over helgen.

DNB Markets viser til en ganske markant endring i retning «risk on» i markedene, og får støtte av Nordea Markets.

Renten på amerikanske statsobligasjoner fortsatte opp mandag drevet av lavere etterspørsel etter trygge havner, samtidig som amerikanske makrotall viser fortsatt bedring. Renten på obligasjoner i kjernelandene i Europa falt noe, men også disse er mer stabile.

- Vi har sett en sakte konsolidering etter at renten på tiårige statsobligasjoner falt til rekordlave nivåer. Dette drives blant annet av vurderinger som trekker mot dempede brexit-effekter, sier rentestrateg David Schnautz i Commerzbank til Bloomberg News.

De seneste dagene har forventningene til renteøkninger i 2016 i USA økt. Markedet priser inn en sannsynlighet på 39 prosent for en renteøkning innen utgangen av 2016. For to uker siden var den under ti prosent.

- Vi er mer sikre på at utsiktene for renten på kjerne-statsobligasjoner er asymmetrisk til oppsiden, sier forvalter Russel Matthews i at BlueBay Asset Management til Bloomberg News og viser til bedre økonomiske data fra USA.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Betaler 400.000 kroner for sommerskole - av egen lomme  

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning  

Petter Stordalens viktigste karriereøyeblikk hadde han som 33-åring: - Det forandret karrieren min  

Ekteparet Bahar (28) og Ahmet (32) Cambaz mistet onkelen sin under kuppforsøket i Tyrkia: – Hvorfor drepte soldatene onkel? dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.