Lange renter er mandag morgen noe styrket, og bankenes morgenrapporter peker på bedre risikostemning i markedene.

Nordea Markets fremholder at lange tyske renter trakk opp fredag, på bedre risikostemning og at renten holder seg så vidt på oversiden av nullstreken, etter å ha endt på -0,025 sist torsdag.

«Også i USA trakk de lange renten noe opp. Det er duket for videre renteoppgang i dag med økt risikovilje. Oljeprisen trakk bra opp på fredag uten at det gjorde noe inntrykk på EURNOK, som om noe trakk litt opp. Over helgen har imidlertid krysset kommet noe ned og vi handler nå på 9,405», heter det i Nordeas morgenrapport.

Markedsbevegelser uansett resultat

I helgen kom en britisk meningsmåling som kan tyde på at mordet på parlamentsmedlem Jo Cox har svekket «leave»-siden i førstkommende torsdags folkeavstemning om Storbritannias medlemskap i EU.

Telefonundersøkelsen til Survation viste 45 prosent for å forbli bli i EU, mot 42 prosent for «leave». Det står i kontrast til målingene det samme firmaet publiserte rett før mordet, der «leave» var i flertall.

«Uansett resultat vil det nok bli store markedsbevegelser, men de vil være større ved Brexit enn ved Bremain. Ved en eventuell Brexit vil trolig kronen svekke seg på grunn av lavere risikovilje», sier DNB Markets i sin morgenrapport.

Det er ingen viktige hendelser eller nøkkeltall mandag. Det er heller ingen britiske meningsmålinger planlagt mandag, men både tirsdag og onsdag er det varslet målinger.

Venter ikke store endringer fra Norges Bank

DNB venter torsdag, i likhet med resten av markedet, ingen endring i Norges Banks styringsrente, og heller ikke store endringer i rentebanen.

«Vi tror heller ikke på store endringer i rentebanen. Den vil løftes litt i begynnelsen av prognoseperioden som følge av at renten holdes uendret på dette møtet. Vi anslår videre at banen vil indikere at renten settes ned på ett av de to første møtene etter juni med en likelig fordelt sannsynlighet. Vi tror kuttet kommer i september», sier DNB Markets.

Kronen er mandag morgen styrket med om lag to øre mot euro, til 9,4190, sammenlignet med nivået den var på da Oslo Børs stengte fredag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket med rundt syv og en halv øre, til 8,2924.

Euro er styrket til 1,1359 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1267 dollar ved stengetid for valutahandelen i New York fredag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet fredag på 1,083 prosent, mot 1,075 prosent foregående handelsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Strateg: Dette skjer med kronen ved brexit

Kygo er blitt mangemillionær  

Asia i dag: Investeringsbehov på 400.000 mrd.

Unge sloss om butikkjobbene: 65.352 søkere til 1347 jobber dnPlus  (DN+)

Hotellmillionær Bill Wolsey (64) i Belfast frykter en brexit: – En brexit er fullstendig galskap dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.