Rentene har rast nedover i mange banker i det siste, og på tross av at det fremdeles er januar går Nordea nå til sitt tredje kutt i fastrenten for året. Den laveste fastrenten er nå nede i 2,3 prosent, som tilbys unge og kunder av Nordeas Premium-prorgram for binding i tre år. Andre kunder får tilbud om tre års binding til 2,45 prosents rente.

- Vi setter igjen ned fastrenten for nye fastrentelån, denne gangen med 0,2 prosentpoeng, sier leder for bankvirksomheten i Nordea Norge, John Sætre.

Til sammen er renten satt ned med et helt prosentpoeng i 2015.

Nede i 2,2

Nordeas kut plasserer dem blant de billigste, men det er ikke den laveste renten på markedet. Medlemmer av Akademikerne kan få fastrentelån hos Danske bank til 2,2 prosent med binding over tre år, viser tall fra Finansportalen.no. Andre kunder kan få tilbud om 2,3 prosents rente i Danske Bank.

Akademikerne får også markedets beste tilbud hos Danske Bank på binding i fem år og ti år. med 2,4 prosent nominell rente, samt over 10 år, med en rente på 3,1 prosent.

Forsikring

Nordmenn har generelt liten sans for fastrente, og de fleste velger flytende rente.

- Fastrente er et godt tilbud for deg som trenger forutsigbarhet. Inngår du en fastrenteavtale nå er du som er under 34 år garantert en rente på 2,5 prosent de fem neste årene. Det kan være en god forutsigbarhet å ha med seg for mange, mener Sætre.

Nordea sammenligner fastrente med å kjøpe en forsikring mot at boutgiftene øker dersom lånerenten går opp.

Nye renter for boliglån med fastrente for kunder mellom 18 og 34 år innenfor 85% av markedsverdi :

(Alle tall i prosent)

Les også:  - En fortsatt sterk vekst i gjeld og boligpriser er ikke bærekraftig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.