Statsrentene i Tyskland og Frankrike falt onsdag, tynget av økt markedsuro etter at det tyske finanstilsynet tirsdag kveld forbød udekket shortsalg av euro-statsobligasjoner og aksjer i ti ulike finansselskaper.

Forbudene gjelder i Tyskland til mars 2011.

Høy volatilitet
Ifølge det tyske finanstilsynet er forbudene nødvendig som følge av uvanlig høy volatilitet i obligasjoner. Den tyske tiåringen falt fem basispunkter til 2,78 prosent. Også den tilsvarende franske renten var ned fem punkter til 3,02 prosent.

- Det er et politisk motivert trekk som trolig vil være ineffektivt og umulig å gjennomføre. Det kan komme til omdirigere handelen vekk fra Frankfurt fordi det er usannsynlig at andre land vil følge etter, sier rentestrateg Marius Daheim i Bayerische Landesbank til Bloomberg News.

Ingen franske planer
Den franske finansministeren, Christine Lagarde, uttalte onsdag at de ikke har noen planer for å forby short-salg av europeiske statspapirer.

I en auksjon av tyske tiårige statsobligasjoner ble det onsdag solgt obligasjoner for 4,57 milliarder euro, mot planlagt seks milliarder, noe som førte til at andelen usolgte obligasjoner var det høyeste siden mars 2009.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.