Ifølge foreløpige tall fra Europakommisjonens økonomidirektorat offentliggjort mandag stiger den økonomiske tilliten i eurosonen fra 64,7 til 75,7 i juni. For hele EU stiger indeksen fra 66,7 til 74,8. Det er den største oppgangen som er målt på månedsbasis noensinne ifølge økonomidirektoratet.

Etter en bunnotering i april, som var på linje med da finanskrisen var på det verste, begynte den økonomiske tilliten i eurosonen å ta seg opp igjen i mai.

Mens oppgangen i mai var svak og i hovedsak rettet mot en bedring i tilliten i industrisektoren og blant forbrukerne, peker pilene i juni oppover i alle sektorer som måles, herunder industri, tjenester, varehandel og byggebransjen samt blant forbrukerne.

Selv om det er klare tegn til at innhentingen i den økonomiske tilliten i eurosonen intensiveres i juni, så var den allikevel lavere enn konsensusforventningene som var en indeksverdi på 80. Det var spesielt den økonomiske tilliten i tjenestesektoren som skuffet på nedsiden, der bedringen bare var fra -43,6 til -35,6, ifølge Capital Economics.

Analysehuset tror ikke økonomien vil hente seg inn igjen til nivåene før krisen på lenge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.