BN Bank kutter boliglånsrenten med 0,25 prosentpoeng til 2,60 prosent.

Kuttet vil gjelde for alle kunder, ansett alder, utdanning eller yrke.

- Vi ønsker ikke at enkelte kunder skal subsidiere «gullrente» for andre kunder. Ingen kunder i BN Bank har lavere rente enn den som står i prislisten vår, og når vi nå endrer renten gjør vi det for alle, sier BN Bank-sjef Gunnar Hovland i en pressemelding.

Han forklarer at han i dialog med kunder og via medieoppslag opplever at den reelle renten på lån hos konkurrentere i mange tilfeller ligger under det banken tilbyr i dag.

Banksjefen kutter renten nå - til tross for at Norges Bank ikke gjorde det i etterkant av rentemøtet i mai for å være konkurransedyktig.

- Pruting er ineffektivt og stjeler tid både for kunde og bank, mener Hovland som lover kundene lave renter over tid.

For nye lån gjelder rentebetingelsene fra mandag 19. mai. For eksisterende lånekunder blir nye rentebetingelser gjeldende fra 20. juli 2015.  For å tilpasse seg markedet endrer BN Bank også rentene på innskudd med 0 til 0,35 prosentpoeng. Innskuddsrentene gjelder fra 20. juli for både nye og eksisterende kunder.

Også Landkreditt Bank og Skandiabanken har kuttet i renten den siste måneden.

 

 Hjelp oss å gjøre lånemarkedet mer gjennomsiktig - fortell oss om din rente (kun lån med flytende rente):

 

  Sjekk bankenes gullrenter

DN-lesere har spart millioner på å prute  

Les også: Lojale kunder betaler 10.000 kroner ekstra

Viser frem bankens snittrenter  

Her kommer det ingen på visning(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.