For 11 dager siden kuttet Norges Bank renten fra 1,5 til 1,25 prosent.

Nå har to banker kommet etter med kutt i de flytende rentene, men mange analytikere venter at andre banker snart følger etter.

Les:
Bankene skuler på hverandre
Kutter boligrenten

Sparebank 1 SMN setter nå ned prisen på boliglån med rentebinding for boliglån innenfor 60 prosent sikkerhet betydelig.

  • Renten på ti års binding er ned 0,6 % til 3,50 prosent
  • Renten på fem års binding er ned 0,5 % til 2,95 prosent
  • Renten på to års binding er ned 0,4 % til 2,75 prosent

Rentesatsene er nominelle.

- Aldri lavere

- Vi har aldri hatt lavere fastrenter, men om dette er billig vet vi jo først om noen år, sier kredittsjef og privatøkonom Endre Jo Reite i
Sparebank 1 SMN til Dagens Næringsliv.

- Dette er Norges-rekord for 10 års fastrente så vidt jeg vet, sier analysjef for kredittobligasjoner Pål Ringholm i Swedbank, som tar forbehold om at andre senker ned til det tilsvarende nivå nå.

Dermed er fastrentene lavere enn den flytende renten som tilbys av bankene som har kuttet den flytende renten i denne omgangen.

Sparebank 1 SMN peker på at deres fastrenter hele tiden vil reflektere markedets syn på utvikling i renter fremover og bankens risikovurdering for utvikling i bankens innlånskostnad.

Tips oss om rentesaker!

- Har priset inn rentefall

- Vi ser at markedet priser inn stabilt lave renter i de neste årene, og ser at det lave nivået på rentebytteavtaler på to til ti år har ligget rolig noen uker. Da endrer vi fastrentene ut fra den endrede utsikten til innlånskostnader fremover. Når vi setter fastrente lavt, er det fordi vi ser at markedet har priset inn rentefall i de lange rentene, og at vi er trygge på at avtalene vi tilbyr kommer til å være tilstrekkelig lønnsomme for banken, sier Reite.

Les også:

Så mye billigere kan boliglånet bli

Tror på sterk boligprisvekst i storbyene

- Flate boligpriser de neste fire årene

Historisk billig for bankene 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.