Konsumprisindeksen (KPI) steg 0,5 prosent fra februar til mars, hovedsakelig som følge av høyere priser til transport. Tolvmånedersendringen i KPI var 3,3 prosent i mars, som er 0,2 prosentpoeng høyere enn i februar.

Det viser tall Statistisk sentralbyrå la frem mandag.

Tolvmånedersveksten i KPI-JAE endret seg fra 3,4 prosent til 3,3 prosent.

Les mer her: Dyrere flybilletter løftet KPI

Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets påpeker tallene var som ventet, både av ham selv, markedet og Norges Bank.

  Kroneeffekten ebber ut

Han tror imidlertid sterkt på at inflasjonen skal ned på sikt, og at effekten av en svakere kroner ebber ut. Norske kroner er for svak, og skal styrke seg selv om det kan ta tid, mener han.

- Innenlandsinflasjonen skal nok ned, og kanskje også den importerte inflasjonen, sier Syed til DN.

Han mener det er underlig at importert inflasjon ikke allerede har kommet ned, når Norge er inne i en økonomisk nedgangsperiode. På den annen side gir dette støtte til Norges Bank.

- Det er egentlig veldig bra. Hvis ikke, hadde det vært vanskeligere for Norges Bank å holde renten der den er, sier sjeføkonomen.

Les også: Marine Harvest sier opp 500 ansatte i Chile

DNB varsler Luxembourg-redegjørelse  

Lavere inntekter utløste millionbonus  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.