Norges Bank belsuttet å holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent. I pressemeldingen der belsutningen blir presentert er sentralbanken svært balansert i sine avvegninger.

- Jeg prøver å lese alle setningene to tre ganger for å se om det er noe her, sier sjeføkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management.

Hovedstyret gjør det klart at norsk økonomi har blitt litt svakere og at renteforventningene ute har falt noe. Samtidig bidrar en svak krone og ekspansiv finanspolitikk til at veksten i etterspørselen i økonomien holdes oppe.

Om noe, så tror Wilhelmsen at sentralbanken mener bildet samlet sett er litt svakere, nettopp fordi veksten i norsk økonomi har utviklet seg svakere enn ventet.

Han minner imidlertid om at vi var i en lignende situasjon på rentemøtet ifjor høst.

- Det virket som en nøytral pressemelding. Men på pressekonferansen var uttrykket mye mer bekymret for utviklingen i norsk økonomi, fallet i oljeprisen og hvilke konsekvenser det kunne få, sier Wilhelmsen.

På det påfølgende møtet i desember fulgte sentralbanken opp med å gjennomføre et overraskende kutt i styringsrenten.

Sentralbanken har tidligere i høst åpnet for at renten kan bli kuttet ytterligere i løpet av det neste året. I markedet var det ifølge Wilhelmsen priset inn en viss sannsynlighet for at renten ville bli satt ned allerede i desember.

Markedet kan se ut til å tolke at sannsynligheten for et rentekutt i desember har falt noe etter dagens rentebeskjed. Kronen ble styrket med over seks øre mot euroen i minuttene etter at beslutningen ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kronen styrkes mot alle de store valutaene  

Her er Oslos nye bydel

Norwegian flyr høyt på børsen

Se DNtv:

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert: