Klokken 10.00 i dag legger sentralbanksjef Øystein Olsen frem rentebeslutningen etter gårsdagens rentemøte.

Samtlige 13 makroøkonomer TDN Finans har snakket med tror at Olsen kutter renten fra 1,25 til 1,0 prosent - den laveste styringsrenten noensinne i Norge.

- Kronekursen har svekket seg og trekker i motsatt retning, men det er ikke nok til å veie opp for de andre faktorene, sa seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets til TDN i forrige uke.

Samtidig med rentebeslutningen kommer også Pengepolitisk rapport, der sentralbanken også legger frem sine renteforventninger fremover.

Flere av økonomene TDN Finans har snakket med tror den nye rentebanen sentralbanken legger frem vil inneholde en 50 prosents sannsynlighet for et ytterligere kutt i renten.

Økonomene tror Norges Bank vil vise til tre begrunnelser for rentekuttet:

  • Lavere renter ute
  • Svakere lønnsvekst
  • Utsikter til svakere vekst i norsk økonomi

DNs rentepanel advarer imidlertid Olsen mot rentekutt.

Les hele saken her: Advarer Olsen mot rentekutt (krever innlogging)

Følg med på DN.no fra klokken 10.00 for rentebeslutning og reaksjoner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.