De korte FRA-rentene, som indikerer markedets forventninger til pengemarkedsrenten, steg umiddelbart med rundt 25 punkter etter Norges Banks rentekutt og nedjusterte rentebane onsdag, og indikerer dermed at markedet hadde ventet en kraftigere nedrevidering av rentebanen.

Les også: Gjedrem kutter renten

- Markedet hadde ventet av Norges Bank skulle signalisere en kraftigere nedjustering av renteprognosen, og spesielt for de nærmeste månedene, sier makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities.

Ifølge Wilhelmsen ventet markedsaktørene et kutt på 50 basispunkter onsdag, og nye 50 basispunkter i desember, mens Norges Bank nå signaliserte et kutt på 25 punkter i desember.

Spesielt stor usikkerhet
Sentralbanken har nedjustert sine realøkonomiske anslag for de kommende årene markert, men sentralbanksjef Svein Gjedrem sa under pressekonferansen at han venter at Norge vil gå inn i en svak lavkonjunktur, men at overgangen fra høykonjunktur vil skje hurtig. Det ble også flere ganger vist til at det var spesielt stor usikkerhet forbundet med prognosene.

Nordea fulgte raskt opp signalene fra Norges Bank med å kutte renten på boliglån og innskudd med 0,50 prosentpoeng som følge av rentekuttet, samt forventningene til pengemarkedsrentene.

Renten på det tiårige norske statsobligasjonslånet NST 472 var onsdag opp to punkter til 4,19 prosent, mens differansen til tilsvarende tyske renter var på 39 punkter. Kronen ble notert til 6,6217 mot dollar og 8,5592 mot euro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.