Renten på tiårige norske statsobligasjoner steg mandag etter fremleggelsen av norske innkjøpssjefers forventningsindeks (PMI) for oktober.

Indeksen, som er en indikator for aktivitet eller vekst i økonomien, steg til 48,3 poeng i oktober 2015, fra 47,5 poeng i september.

Det var hovedsakelig delindeksen for produksjon som bidro til oppgangen i hovedindeksen. Med en stigning fra 48,5 til 51,2 kan den skilte med høyeste verdi siden i april.

- Den optimismen vi leste av innkjøpssjefsindeksen ved forrige måling har økt, sier Svein-Egil Hoberg i NIMA, Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk i en melding. Sammen med Danske Bank, setter NIMA sammen indeksen.

J.P. Morgan mener at indeksen fortsatt viser at industrisektoren lider under de lave oljeprisene, men at dette nå er langt mindre merkbart enn i andre og tredje kvartal.

«Rapporten bekrefter vårt syn på at det ikke haster å gjennomføre nye lettelser i pengepolitikken på rentemøtet i Norges Bank denne uken», skriver meglerhuset.

Renten på tiårige norske statsobligasjoner var opp 5,9 basispunkter til 1,598 prosent mandag.

 

Les også:  Kjøper Visa i Europa for 200 mrd.

Analysesjef om Kristian Monsen Røkke (32): - Nå har han fått en ny svenneprøve

Økokrim avviser Brekkes fremstilling

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Én øvelse trener hele kroppen:

Én øvelse trener hele kroppen
Men før du kan gjøre den, må du mestre disse tre baseøvelsene.
01:19
Publisert: