Visesentralbanksjef Stanley Fischer i Federal Reserve (Fed) uttalte søndag at amerikansk økonomi er tett opp til Feds målsetning. Dette kan indikere at en renteheving i 2016 fortsatt er mulig, skriver Bloomberg News.

- Vi er nær målene våre. Vi venter at BNP-veksten vil løfte seg i de kommende kvartalene ettersom investeringene vokser etter en overraskende svak utvikling den siste tiden og effekten fra den styrkede dollaren avtar, sa Fischer på en tale i Aspen, Colorado, ifølge nyhetsbyrået.

Fischers tale kommer kun fem dager før sentralbanksjef Janet Yellens tale på den årlige sentralbank-konferansen i Jackson Hole.

Fischer understrekte at selv om økonomien har gjort det mindre bra med tanke på å få Fed mot inflasjonsmålet på to prosent, mente han inflasjonen på 1,6 prosent var innenfor en grei distanse fra målet. Han sa dessuten at økonomien hadde vært oppsiktsvekkende sterk med tanke på sjokkene som var kommet mot økonomien den siste tiden.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: