Lederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, demokraten Adam Schiff, fungerer som aktor i saken. Han slo onsdag fast at Trump har gjort seg skyldig i maktmisbruk og for å ha forsøkt å hindre Kongressens etterforskning av dette.

Trump presset Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden og hans sønn for ubegrunnede påstander om korrupsjon, sa Schiff til de 100 senatorene i salen.

Utpressingen skal ha bestått i at Trump holdt tilbake 2,3 milliarder kroner i lovet militærhjelp til Ukraina.

Misbrukte makten

– Presidenten har ingen interesse av å bekjempe korrupsjon, slik han hevdet da han ble avslørt, fortsatte han.

– President Trump søkte utenlandsk innblanding i vårt demokratiske valg og misbrukte makten sin i et forsøk på å få hjelp utenfra til å styrke sin egen sjanse for å bli gjenvalgt, sa Schiff.

Biden leder kappløpet om å bli Demokratenes presidentkandidat og Trumps utfordrer i presidentvalget i november.

– Da presidentens plan ble avslørt, brukte han autoriteten han er gitt i et forsøkt på å dekke over det han hadde gjort, sa Schiff.

– Presidenten har vist at han tror at han er hevet over loven, la han til.

Kaller Schiff korrupt

Trump, som onsdag deltok på Verdens økonomiske forum i Davos, nekter for å ha gjort noe galt og slo onsdag tilbake og kalte Schiff «en korrupt politiker».

– De har ingen sak, det er bare en bløff, sa han under en pressekonferanse.

Demokratene har 24 timer på seg, fordelt på tre dager, til å legge frem beviser for anklagene de har fremmet mot Trump. Deretter er det forsvarernes tur.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.