– Demokratene vil ta våpnene deres, helsevesenet deres, stemmene deres og de vil ta friheten deres. De vil ta vekk alt sammen. Vi kan aldri la det skje, sa den hardt pressede presidenten i en video på Twitter.

– Fordi landet vårt står på spill som aldri før, er dette veldig enkelt. De prøver å stoppe meg fordi jeg kjemper for dere. Jeg vil aldri la dem stoppe meg, la han til.

I de påfølgende twittermeldingene kalte Trump den pågående riksrettsprosessen for er en «heksejakt». Trump anklaget også demokraten Adam Schiff, som leder etterretningskomiteen i Representantenes hus, for injurier og ærekrenkelse.

– Han bør trekke seg fra Kongressen, skriver Trump.

Representantenes hus, der demokratene har flertall, har åpnet en riksrettsprosess mot Trump. Bakgrunnen er at Trump har forsøkt å få Ukraina til å granske demokratenes ledende presidentkandidat Joe Biden, noe demokrater mener er forsøk på å sikre utenlandsk valginnblanding i 2020-valget.

Både utenrikskomiteen, etterretningskomiteen og kontrollkomiteen i Representantenes hus har gitt utenriksminister Mike Pompeo ordre om å utlevere flere dokumenter om Ukraina. Neste uke er det ventet at de første riksrettshøringene vil finne sted.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.