Opposisjonspolitikerne krever at president Barack Obama og hans demokrater skjærer ned på utgiftssiden i budsjettet for å få bukt med budsjettunderskuddet. Underskuddet ventes i år å komme opp i 1.500 milliarder dollar.

Republikaneren Hal Rogers, som leder budsjettkomiteen i Representantenes hus, la onsdag fram en liste med 70 konkrete forslag til nedskjæringer.

– Disse kuttene vil ramme alle distrikter landet over, sa Rogers ifølge forretningsavisen Wall Street Journal.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke avviser kritikk mot bankens angivelige mangel på tiltak mot prisveksten i USA.

– Vi er fortsatt fast bestemt på å kjempe for stabile priser, sa Bernanke til budsjettkomiteen i Representantenes hus onsdag.

Sentralbanken Federal Reserve har pumpet hundrevis av milliarder dollar inn i økonomien for å styrke veksten og dempe inflasjonen. Men høyresiden i amerikansk politikk anklager banken for «å spille hasard» med landets økonomiske framtid. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.