Den amerikanske sentralbanken spår nå moderat negativ vekst i andre halvår 2008 og første halvår 2009.

Det kommer frem i et referat fra et møte i Feds Open Market Comittee, ifølge Marketwatch.com.

Dermed venter nå det amerikanske sentralbanken, uten at de selv bruker ordet, at resesjonen kommer til å vare i rundt ett år. Ifølge referatet kommer Fed til å ta "alle de nødvendige steg for å støtte opp om gjenreisingen av den amerikanske økonomien".

Tror resesjonen vil vare
Tidligere idag sa visesentrabanksjef Donald Kohn at han trodde resesjonen ville vare en stund.

Det sier han på spørsmål etter en tale for Cato Institute onsdag, ifølge Bloomberg News . Han mener at det er fortsatt liten risiko for deflasjon, men at Fed bør være aggressive mot deflasjonsrisiko.

Rett etter at Kohns uttalelser ble kjent snudde Wall Street fra oppgang til nedgang.

- Den økonomiske forstyrrelsen her og utenlands er sannsynligvis langt mer alvorlig enn ved tidligere anledninger. Å rydde opp etter denne eiendelsprisboblen har vist seg mye vanskeligere på grunn av størrelsen, sa Krohn.

Krohn medgir at han og flere med han har undervurdert hvilket potensial boligprisene hadde til å falle så dypt.

Ble langt dyrere
- Disse kostnadene har vist seg å være mye større enn jeg og mange andre observatører forestilte oss, fortsatte han.

Krohn har lenge markert seg som en motstander av å bruke styringsrenten til å presse ned bobler i økonomien. I stedet har han talt til fordel for at Federal Reserve, den amerikanske sentralbanken, skal konsentrere seg om å begrense skadene når boblene sprekker.

Visesentralbanksjefen synes fortsatt å holde på denne fremgangsmåten.

- Jeg er ikke overbevist om at de siste årenes begivenheter og dagens krise beviser at sentralbanker burde bytte til å forsøke å begrense spekulativ adferd gjennom strammer pengepolitikk. Argumentene for ekstra tiltak er fortsatt diskutable.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.