Ifølge Steinar Knutsen er trenden snudd i 2004. Nå går det igjen mot bedre tider for Knutsen, Jørgensen & Skjelbred Servering AS.

Morselskapet gikk på en skikkelig smell i fjor. Med driftsinntekter på 3,9 millioner kroner endte driftsresultatet opp med hele 16,9 millioner kroner i minus etter en nedskriving på 15,9 millioner. Det ordinære underskuddet før skatt for morselskapet ble på 21,8 millioner, mens årsresultatet ble minus 25,7 millioner kroner mot minus 3,5 millioner året før.

- Det er ikke pene tall, nei, sier Steinar Knutsen til dn.no Vinguiden.

Avskrivninger
- Vi har hatt et stort fremførbart underskudd som vi nå har vedtatt av sikkerhetsmessige grunner å nedskrive med nesten 16 millioner kroner. Det går rett på egenkapitalen som på grunn av fjorårets dårlige resultat er bokført med bare 2,3 millioner kroner mot 28 millioner året før, sier Steinar Knutsen.

- Når det er sagt så mener vi at det er mer enn god nok grunn til å drive videre. Ikke bare har vi investert mer enn 50 millioner kroner i Zachariasbryggen, men også andre steder har betydelige investeringer som gjør at verdiene nok er langt høyere enn anslått i egenkapitalen, sier Steinar Knutsen.

Konsernet
Konsernet har et driftsresultat på minus 5,7 millioner kroner mot 321.893 kroner i 2002. Underskuddet før skatt ble på 7,9 millioner kroner mot 5,6 millioner.

Kåre Bottolfsen ble i fjor ansatt som administrerende direktør. Han har fått i oppgave å strømlinjeforme driften.

- Det er slutt på at vi skal drive med tap. Nå er det business hardere enn noen gang før. Derfor legger vi nå ut restaurantene og utestedene i Folkerestaurantene, eller kall det gjerne Maxime-huset, for drift til andre. Innen 1. september er Folkerestaurantene en saga blott, sier Steinar Knutsen.

Klarer ikke å maksimere
Maximehuset som ligger plassert på beste utestedsplass i Bergen, Ole Bulls Plass, gikk med 2,6 millioner kroner i underskudd før skatt i fjor mot en million i underskudd i 2002.

- Det har gått dårlig der i år også. Vi har en rekke interessenter, noen vil leie, andre vil eie. Når det gjelder Zachen har vi nedgang i omsetning i forhold til 2003, men en oppgang så langt i år i inntjening slik at vi foreløpig ligger an til å tjene like mye penger som i 2002, sier Steinar Knutsen.

I 2003 ble resultatet før skatt for Zachariasbryggen Restauranter på 3,2 millioner kroner mot 6,4 millioner året før.

Ikke bankerott
Banco Restauranter som inneholder Banco Rotto hadde i fjor et resultat før skatt på 1,6 millioner kroner mot 2,5 millioner året før. Så langt i år ligger man an til å følge forrige år, men siden Bergen kommune har åpnet for flere nattåpne steder får Banco Rotto konkuranse.

- Jeg kan ikke si hva, men vi kommer snart med en stor nyhet angående videre drift på det stedet, sier Steinar Knutsen.

- Alt i alt gjorde vi en dårlig jobb. Vi høynet prisene ettersom utgiftene våre økje. Vi drev etter kjøpesentermodellen hvor vi både hadde gode og dårlige steder. Nå skal vi strømlinjeforme mye mer. Det vi er gode på er volumrestauranter. Vi klarte ikke utekonseptet på Maxime og kvitter oss med det. Så langt i år har vi blant annet spart fem millioner kroner ved å legge om strukturen på driften. Vi hadde tidligere egne sjefer på hvert utested. Nå har vi teamledere, enten det er en kokk eller en restaurantsjef. Vi har kuttet ut mellomlederne, sier Steinar Knutsen og legger til at syv så langt har gått fra sine stillinger og at de tre siste går i løpet av denne måneden.

Håper på fremtiden
Også kostnadsstyringen er blitt bedre. Selv om ølprisen er blitt satt ned, omsetningen er gått ned på grunn av dårlig julivær tjener selskapet likevel mer penger.

- Vi ser at det nå går bedre, og at vårt nyåpnede sted Cafe Contra Bar gikk med overskudd allerede etter andre måned og opplever fortsatt vekst. Vi har god tro på at det skal gå bra fremover selv om vi bommet stygt på Maxime-huset, sier Steinar Knutsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.