Sammen med kona Hanne Haugland, som også har en fortid som høydehopper, eier han selskapet Hopp. Kraftig forsinket leverte det nylig regnskaper for 2012. Det viste et tap før skatt på over tre millioner kroner og negativ egenkapital.

Siden har ting gått fra vondt til verre for selskapet til det tidligere så profilerte høydehopperparet.

Ifjor høst gikk kjeden House of Sushi hvor Särnblom var daglig leder konkurs. Hopp hadde en eierandel på 64 prosent på konkurstidspunktet.

Vurderer å legge ned

– Å drive restaurant lovlig over lang tid, som var det eneste vi kunne og ville, ble for mye. Vi var ikke dyktige nok. Det var for mange kokker og for mye søl, sier tidligere høydehopper Håkon Särnblom.

Särnblom hadde null kroner i inntekt i 2011 og 2012 og ingen formue. Etter sushikonkursen er det en hytte på Kvitfjell som står igjen som verdi i Hopp. Hytta har to utlegg på tilsammen 36.000 kroner fra Skatt øst og kemneren i Oslo på seg.

– Vi har fått forskuddsskatt fordi vi har vært sene med å levere regnskapene, men vi er ikke akkurat i posisjon til å betale det, sier Särnblom, som regner med kravene blir slettet.

Nå vurderer Särnblom og Haugland å legge ned selskapet og selge firmahytten på Kvitfjell for å gjøre opp med kreditorene. Hytta ble kjøpt i 2009 for nærmere 1,8 millioner kroner.

– Vi har betalt millioner i skatt, så om vi skylder noen tusenlapper når alt er gjort opp, er ikke det noe jeg får magesår av. Litt av poenget er å forsøke ting. Det er lov å prøve, og lov å lykkes, sier Särnblom.

– Tapet på House of Sushi er på 2,5 millioner, og har hatt en stor negativ effekt på egenkapitalen. Det er selskapet som tar tapet, det blir ikke noe problem for oss. Vi skal se på om det er nyttig å legge noe annet i selskapet, eller om vi bare betaler ut det vi er skyldig. Jeg vet vi klarer å gjøre opp alt, det er eventuelt penger til meg som jeg ikke får ut. Vi jobber med å rydde opp, sier Särnblom.

Mange baller i luften

Sushihistorien startet i 1999, da ekteparet etablerte den første restauranten sammen med tidligere høydehopper Steinar Hoen og hans kone Kristine Borge. I 2007 kjøpte Hopp ut Hoen og Borge. På det meste drev House of Sushi fire restauranter med lokasjoner på Frogner, Skøyen, Kiellands Plass i Oslo og i Haugesund, og hadde en omsetning på 21 millioner kroner.

– Med mange konkurrenter som presser prisen, tvillinger og trenerjobb i tillegg ble det rett og slett vanskelig å drive mange restauranter, sier Särnblom.

– Det har vært lærerikt og tøft å gå gjennom, men jeg føler vi er kommet ut av det. Jeg kommer til å holde meg unna restaurantnæringen, sier Särnblom.

Särnblom, som har lagt piggskoene på hyllen for lenge siden, har tatt ny sats som manager for norske friidrettsstjerner som Jaysuma Ndure, Ezinne Okparaebo og Kristoffer Nilsen gjennom sin stilling som prosjektleder i sponsor- og eventbyrået Fotspor. Nilsen spås på selskapets nettsider å bli «den neste Håkon Särnblom».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.