Det Kjell Inge Røkke-dominerte investeringsselskapet Aker fikk et resultat før skatt på 158 millioner kroner i tredje kvartal 2016, sammenlignet med et resultat på minus -1,2 milliarder kroner i samme periode ifjor, ifølge kvartalsrapporten mandag.

- Alle prestasjonsindikatorer peker oppover. Jeg mener Aker aldri har vært bedre stilt, noes om gjenspeiles i selskapets aksjekurs, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen under dagens kvartalspresentasjon ifølge TDN Finans.

Selskapets eiendeler (Net asset value/NAV) steg til 29,8 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 24,7 milliarder kroner ved utgangen av foregående kvartal, tilsvarende 401 kroner per aksje (333).

- Aker fortsatte den positive trenden som begynt på i andre kvartal. Vi økte våre netto eiendeler med 20 posent i tremånedersperioden ut september og avsluttet med en NAV og en aksjekurs til høyeste nivå på åtte år, sier Eriksen i en melding mandag.

Les også: Varsler ytterligere kostnadskutt

Han forklarer verdiskapningen med fortsatt operasjonelle forbedringer i porteføljeselskapene, kombinert med Akers langsiktige strategi om å investere motsyklisk.

- Aker har en historie for å skape verdi gjennom oppkjøp og fusjoner, og fusjonen mellom Det norske og BP Norge er et prakteksempel på dette. Sålangt i år har Aker BP økt Akers NAV-verdier med ni milliarder kroner, etter investeringer, sier Eriksen.

Les også: Varsler utbytte på kvart milliard dollar årlig

Aker-konsernets likviditetsreserver økte med 1,1 milliarder kroner til 4,9 milliarder kroner i tredje kvartal, primært knyttet til proveny fra salget av Havfisk samt utbytte fra Ocean Yield og Philly Shipyard.

"Akers primære kontantutflyt i kvartalet relaterer seg til oppkjøpet av Aker BP-aksjer, netto finansieringsopptak, samt investeringer i aksjer og konvertibelt lån i Solstad Offshore", heter det.

Under dagens kvartalspresentasjon påpekte Aker-sjefen at selskapet har en likviditetsbuffer på seks milliarder kroner, men kan øke denne ytterligere om nødvendig, ifølge TDN Finans.

Eriksen forklarer at bufferen kan økes gjennom en økning i gjelden, salg av eiendeler og økt utbytte fra porteføljeselskapene

Den verdijusterte egenkapitalandelen var 77 prosent per utgangen av tredje kvartal, ned fra 78 prosent ved utgangen av juni.

Aker-aksjen steg 33 prosent i tredje kvartal og har sålangt i år lagt på seg nær 80 prosent, sist omsatt for 164 kroner.

Les også: Kina har fått ny finansminister

Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

Følg markedet med DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: