Den amerikanske teknogiganten Apple innfridde ikke markedets forventninger med sitt resultat før skatt på 1,90 dollar per aksje i årets første kvartal, skriver CNBC.

Omsetningen var på 50,56 milliarder dollar, mens salget av Iphoner var på 51,2 millioner, melder Marketwatch.

Selskapet fremla kvartalsresultatet tirsdag etter børsslutt.

På samme tid i fjor var selskapets resultat før skatt 2,33 dollar per aksje og omsetningen 58 milliarder dollar. Totalt ble 61,2 millioner Iphoner solgt i fjorårets første kvartal.

Labre forventinger

På forhånd var det ventet at Iphonesalget falt til 52 millioner solgte enheter i årets tre første måneder, ifølge Financial Times.

Analytikerne var forberedt på en avkastning per aksje på 2,0 dollar.

Nedgangen var varslet av Apple på forhånd, men markedet, som hadde forberedt seg på en nedtur, ble åpenbart skuffet da teknogiganten ikke engang lyktes med å nå opp til de allerede labre forventningene.

Aksjen falt umiddelbart i etterhandelen, og er i skrivende stund ned over syv prosent. Iløpet av ett år har Apple-aksjen falt nesten 20 prosent.

Fallende salg

Og det stopper kanskje heller ikke der.

For neste kvartal spår Apple at inntektene vil begrense seg til mellom 41 og 43 milliarder dollar, ifølge Marketwatch.

I årets tre første måneder falt salget falt over hele verden, med unntak av ett sted: Japan.

Her var veksten på 24 prosent. Fallet utgjorde imidlertid ti prosent i USA, fem prosent i Europa, 26 prosent i Kina og 25 prosent i øvrige land i Asia, fremgår det av rapporten.

 

Les også: Tesla sliter med å gjøre opp for seg i Norge

Slik blir Volkswagens neste suv

- Jeg vil generelt ikke anbefale noen å binde innskuddsrenten

 

Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.