Saken er oppdatert.

Delvis John Fredriksen-kontrollerte oljeserviceselskapet Archer har besluttet å redusere antall ansatte med rundt 1.000, tilsvarende 11 prosent av selskapets arbeidsstokk, viser selskapets kvartalsrapport mandag.

Videre opplyses det at selskapet fortsetter å gjennomgå lønnsnivå, bonuser og andre godtgjørelser for at de skal være «på linje med dagens økonomiske klima».

Gjennomgang

Videre opplyses det at selskapet fortsetter å gjennomgå lønnsnivå, bonuser og andre godtgjørelser for at de skal være «på linje med dagens økonomiske klima».

Archer har også justert sitt investeringsbudsjett for 2015, og venter nå investeringer på rundt 165 millioner dollar i år. Dette er inkludert gjenværende investeringer i landrigger i Argentina på rundt 70 millioner dollar.

 Av de gjenværende 95 millioner dollar, er 15 millioner dollar forpliktet, 40 millioner relatert til vedlikehold og resterende til anbud og vekstmuligheter.

I minus

Kvartalsrapporten viser underskudd for oljeserviceselskapet.

Archer fikk et driftsresultat på minus 27 millioner dollar i fjerde kvartal 2014, mot et resultat på minus 421 millioner dollar i samme periode året før, viser kvartalsrapporten mandag.

Det var ventet et driftsresultat på 20 million dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Tar tap

Selskapet tar nedskrivninger på 59 millioner dollar i kvartalet relatert til goodwill og faste eiendeler, og dette var ikke inkludert i konsensusestimatet. Nedskrivningen er et resultat av de svakere markedsforholdene som kom etter det betydelige fallet i oljeprisen med lavere rater og etterspørsel etter riggene til Archer.

Selskapets driftsresultat før avskrivninger (ebitda) ble 69 millioner dollar i kvartalet, mot 41 millioner dollar samme periode i fjor og ventet 59 millioner dollar.

Driftsinntekter ble 573 millioner dollar, mot 499 millioner dollar året før. Det var ventet inntekter på 570 millioner dollar.

Archer venter lavere omsetning i selskapets virksomheter i Nord-Amerika, Nordsjøen, Latin-Amerika og Emerging Markets & Technology i første kvartal mot fjerde kvartal, viser kvartalsrapporten.

Les også:
Asia i dag: Global melkekrise – prisene stuper
First House-engasjement kan være ulovlig
USA i dag: Vil ta større risiko  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.