Det John Fredriksen-dominerte brønnteknikkselskapet Archer må se bunnlinjen godt i minus i fjerde kvartal.

Nettoresultatet var på minus 244 millioner dollar, omlag 2,1 milliarder kroner, etter kraftige nedskrivninger . Selskapets nettoresultat i samme periode året før var på 94 millioner dollar.

"Med det ubrutte presset på oljeprisen venter vi ikke en oppsving i markedsaktivitet på kort eller mellomlang sikt. Som følge av dette vil aktivitetsnivåene og prispresset påvirke hele vår virksomhet og geografier.  Vi vil fortsette å ta alle nødvendige grep for å redusere kostnadene ytterligere og fokusere på positiv kontantstrøm for å minimere effektene", skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Archer fortsatte å redusere bemanningen i fjerde kvartal med reduksjon av 158 stillinger i perioden. Samtidig ble brønntjeneste-enheten i Nord-Amerika skilt ut, og organisasjonen inndelt i to nye rapporteringsenheter; vestlig og østlig halvkule.

Archer anslår et investeringsnivå på 20-30 millioner dollar i 2016, ned fra 89 millioner dollar i 2015, primært knyttet til erstatning av eller forlengelse av eksisterende eiendeler i tillegg til noe relatert til tildeling av nye kontrakter.

Archer fikk et resultat før skatt og av-/nedskrivninger på 11,7 millioner dollar i fjerde kvartal, inkludert rundt 9 millioner dollar i restruktureringskostnader.

Selskapet skriver ned 50 millioner dollar fra videreførte virksomhet og 127 millioner dollar fra ikke-videreført virksomhet i kvartalet.

Archer hadde en netto rentebærende gjeld på 782 millioner dollar per utgangen av 2015.

I desember varslet Archer å ha inngått avtale om endringer i betingelsene for sine kredittfasiliteter. Samtidig stilte Seadrill som garantist for inntil 75 millioner dollar hvis Archer ikke klarer å møte sine forpliktelser frem til 30. april 2016.

Skipsreder og investor John Fredriksen er største aksjonær i både Seadrill og Archer.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Oljekommentaren: - Det verste salgspresset er kanskje over

Dagens aviser på 1-2-3 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Velger billig-kjøttdeig
Slakter velger billig-kjøttdeig
Han dytter ut 90.000 kjøttdeigpakker i døgnet. Inge Fatland ser ingen grunn til å kjøpe merkevare-kjøttdeig fremfor billigkjøttdeig.
00:50
Publisert: