Veidekke fikk et resultat før skatt på 417 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot et resultat på 288 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets IFRS-tall i kvartalsrapport torsdag.

Veidekke hadde en ordreinngang i kvartalet på 7,3 milliarder kroner, noe som gir en samlet ordrereserve på 27,3 milliarder kroner.

- I entreprenørvirksomheten har vi hatt sterk vekst og marginforbedring. Vi har fremgang i alle land, med Norge som den viktigste driveren. Høy aktivitet og god gjennomføring har gitt gode resultater i kvartalet, sier konsernsjef Arne Giske i en kommentar.

I utsiktskommentarene for virksomheten i Norge vises det til at for bygg- og anleggsmarkedet er prognosene oppjustert fra 3 prosent til 4-5 prosent i 2016. For 2017 ventes en mer moderat vekst på 1 prosent.

«Høy etterspørsel innen offentlig infrastruktur bidrar til veksten både i 2016 og 2017. Boligmarkedet har hatt en sterk utvikling i 2016, og i investeringsprognosen er vekstforventningene oppjustert fra null til 5 prosent. For 2017 ventes en utflating i boliginvesteringene på et høyt nivå. I markedet for private yrkesbygg forventes fortsatt en generell nedgang som følge av svakere vekst i sysselsetting og forbruk, men med regionale forskjeller», skriver Veidekke i kvartalsrapporten.

Les også:
«Sjokktall» gjør pundet enda billigere for nordmenn
Asia i dag: - Vil skape en global bilrevolusjon
Fremveksten til denne kandidaten betyr trøbbel for Trump

DNtv anbefaler:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.