BW Offshore fikk et driftsresultat på 36 millioner dollar i første kvartal 2016, mot 37 millioner dollar i tilsvarende periode året før, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport mandag.

Ebitda ble 97 millioner dollar i kvartalet opp fra 93 millioner dollar i fjor.

Totale driftsinntekter i kvartalet ble 214 millioner dollar ned fra 237 millioner dollar, mens selskapet fikk et resultat før skatt på 7 millioner dollar.

Plan for refinansiering

BW Offshore har vært i dialog med sine banker for å løse selskapets langsiktige finansieringsbehov. Planen som har vært diskutert vil bidra med 500 millioner dollar i økt likviditet og krever at det utstedes 100 millioner dollar i ny egenkapital.

Likviditetsbedringen vil være for perioden frem til 2020 og vil gi selskapet betydelig manøvreringsrom frem til markedet venter å bedre seg.

"Planen er en balansert løsning der banker, obligasjonseiere og aksjonærer bidrar", heter det.

Konsernsjef Carl Krogh Arnet i BW Offshore.
Konsernsjef Carl Krogh Arnet i BW Offshore.
Planen krever 100 millioner dollar i ny egenkapital og det foreslås at det gjennomføres via en garantert tegningsrettsemisjon. BW Group Limited og konsernsjef Carl Krogh Arnet har forpliktet seg til å tegne for sin pro-rata-andel. Den resterende andelen er garantert av et syndikat av banker.

Selskapet vil avholde ekstraordinærgeneralforsamling rundt 15. juni, og at den ny finansieringsplanen vil ferdigstilles i juli.

Relatert til obligasjonslånene forelås det blant annet å forlenge forfallet for samtlige obligasjoner med 2,3 år i gjennomsnitt, at lånebetingelsen knyttet til egenkapitalgrad reduseres til 20 prosent fra 25 prosent, og at det er en klausul på at det ikke skal utbetales utbytte. Forslaget for obligasjonseierne er støttet av en representativ gruppe, opplyses det.

For banklånene foreslås det blant annet at amortiseringen reduseres med 50 prosent de neste fem halvårlige innbetalingene, og forfallet forlenges med to år. Selskapet har mottatt en «soft» godkjenning fra de viktigste bankene.

BW Offshore opplyser videre at ved utgangen av første kvartal er de overensstemmelse med alle lånebetingelser.

Les også:
Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon
Varsler kraftig økning i strømprisen dnPlus
Døråpner for gründere i New York
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.