BW LPG fikk et driftsresultat på 85 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot 75 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av kvartalsrapporten fredag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var driftsresultatet ventet til 80 millioner dollar.

Resultat før av- og nedskrivninger for kvartalet ble 106 millioner, opp fra 92 millioner på samme tid i fjor, mot ventet 100 millioner. Nettoresultatet var 81 millioner mot 72 millioner på samme tid i 2014. På forhånd var det ventet et nettoresultat på 75 millioner.

Inntekter på tc-basis i kvartalet var 155 millioner dollar opp fra 141 i fjor, mot ventet 150 millioner.

Styret i BW LPG har fastsatt utbytte for første halvår 2015 til 0,78 dollar pr aksje, mot ventet 0,66 dollar pr aksje.

BW LPG venter fortsatt positiv utvikling i etterspørselen i 2016, men skriver samtidig at det er en viss risiko for amerikansk LPG-produksjon hvis oljeprisen holder seg lav. Selskapet ser noe fall i ratene fra toppene i 2014 og 2015 grunnet flåtevekst.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

«Riktignok har det så langt ikke vært noen negativ innvirkning på tilgjengeligheten av LPG for å møte eksportetterspørselen».

Investeringer i rørledninger og eksportterminal-kapasitet har fortsatt på ventet nivå, slik at tilbudsutsikten for LPG- eksport fortsatt er positiv, fremholder selskapet.

Økningen i VLGC-flåten blir støttet av en sterk ekspansjon i amerikansk eksportterminal-kapasitet i 2015, med en enda sterkere vekst ventet i 2016.

Utover 2016, ventes LPG-eksportmarkedet å fortsette å vokse, med tilførsel av amerikansk LPG og global LPG-etterspørsel.

Dette, sammen med inkrementelle nybygg-ordre, er alle faktorer som har potensial til å ha betydelig innvirkning på ratene, skriver selskapet.

 

Les også: Asia i dag: Citigroup: - Kina på vei mot resesjon

Oljeprisen stiger kraftig

Falske fakturaer i budbransjen

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nytt fra Snøhetta:

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert: