Oppdrettsselskapet Cermaq økte sitt resultat betydelig i årets første kvartal, viser kvartalsrapporten tirsdag.

- Et fortsatt sterkt marked har gitt et godt kvartal for Cermaq, sier konsernsjef Jon Hindar i en kommentar.

Høye priser førte til bedret fortjeneste i alle regioner, og et rekordhøyt driftsresultat i Norge, skriver oppdrettsselskapet i rapporten.

Selskapet fikk et justert driftsresultat før biomassejusteringer på 325 millioner kroner i første kvartal 2014 sammenlignet med proforma-tallene på 78 millioner kroner i samme periode året før, viser rapporten.

Driftsinntektene var på 1.515 millioner kroner, mot 1.239 millioner kroner samme periode ifjor.

Bedret i Chile

I tillegg til å peke på det gunstige markedet i Norge, skriver selskapet i sin rapport at Cermaq Chiles resultat ble betydelig styrket i første kvartal sammenlignet med fjoråret.

Den biologiske situasjonen i  Chile er bedret på flere områder, spesielt for lusenivåer og økt slaktevekt, heter det. Samtidig er bruk av antibiotika økt, primært på grunn av behandling av SRS i atlantisk laks, skriver Cermaq.

- Forbedringen i den sanitære situasjonen i Chile har fortsatt, der vi nå begynner å se resultater fra tiltak fra selskapet, industrien og myndighetene, selv om det fortsatt gjenstår betydelig arbeid på dette området, sier konsernsjef Hindar i sin kommentar.

Ser vekst

For Cermaq Chile var driftsresultat før verdijustering av biomasse og engangsposter på 76 millioner kroner, mens det i samme kvartal i fjor var et tap på 48 millioner kroner.

Cermaq Norway hadde et driftsresultat før verdijustering av biomasse på 236 millioner kroner sammenlignet med 85 millioner kroner i fjor.

Konsernsjef Hindar viser i den sammenheng ikke minst på kostnadsreduksjoner i Finmark. Nå venter han videre vekst for selskapet.

- Vi har fått seks grønne konsesjoner i Norge og to nye konsesjoner i Region XII i Chile, og dette skaper rom for organisk vekst i attraktive oppdrettsområder, sier Hindar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.