Ekornes doblet resultatet i tredje kvartal, der resultat før skatt var på 151 millioner kroner, mot et resultat på 74 millioner kroner i samme periode ifjor.

Ekornes-sjef Olav Holst-Dyrnes i Ekornes har også sett positive signaler inn i oktober.

- Det er litt tidlig å si om det er noe skifte i momentet, men hvis vi sammenligner med oktober ifjor ligger vi over det. Det har vært en positiv trend i det korte bildet, uten at jeg vil fremskrive det, sier Holst-Dyrnes.

Han viser til at andre og tredje kvartal normalt er roligere, og at aktiviteten tar seg opp i tredje kvartal som holder inn i fjerde kvartal.

- Vi bygger ikke lager, og alt vi produserer går rett til kunde. Vi holder tritt, og har gode leveringstider, sier konsernsjefen.

Ekornes ønsker å vokse omsetningen fremover, og sier at det vil skje organisk.

- Vi har sagt at vi skal jobbe med produktsiden, og antall butikker der man kan kjøpe stressless har økt ganske kraftig de seneste to årene. Vi fokuserer også på produktinnovasjon, sier Holst-Dyrnes.

Ekornes hadde et driftsresultatet på 166 millioner kroner i tredje kvartal (95), mens driftsinntektene var 713 millioner kroner (767).

Ordreinngangen i kvartalet var 836 millioner kroner, mot 759 millioner kroner samme kvartal året før. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 254 millioner kroner.

Med mye av det kostnadsreduserende programmet igangsatt, øker selskapets strategiske fokus på vekstfremmende tiltak, opplyses det i kvartalsrapporten.

Selskapet viser til at det er stort fokus på å øke effektiviteten og lønnsomheten i Ekornes. Sentralt i dette arbeidet er effektiviseringsprogrammet som ble satt i gang i august 2015, med mål om å redusere konsernets årlige kostnadsbase med 150 millioner koner innen utgangen av 2016 sammenlignet med 2014.

«I løpet av de seneste kvartalene er det iverksatt en rekke tiltak, som samlet skal bidra til å nå selskapets mål. Effektivisering av logistikk er et slikt tiltak som vil ha effekt i takt med en stegvis implementering. Deler av logistikken er allerede lagt om, mens det resterende vil implementeres gjennom 2017. Full årseffekt vil først komme i 2018», heter det.

Selskapet viser til at kostnadsbasen og marginene vil imidlertid fortsatt påvirkes av innfasing av nye produkter, men kostnadene forventes å falle over tid etter hvert som effektiviteten og aktivitetsnivået øker.

Implementering av Stressless med leg comfort starter i fjerde kvartal 2016.

Les også: Telia kjøper Phonero for milliarder

  Kina har fått ny finansminister

Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

Følg markedet med DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: