Ekornes fikk et resultat før skatt på 85 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot et resultat på 43 millioner kroner i samme periode året før. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

Økningen i driftsinntektene skyldes økt omsetning i Ekornes Contract på 8,2 millioner kroner, Svane med 6,1 millioner kroner og IMG  med 4,7 millioner kroner. I  Stressless-segmentet var omsetningen 8,6 millioner kroner lavere enn i tilsvarende periode i fjor, opplyser selskapet.

Driftsresultatet var 73 millioner kroner (62), mens driftsinntektene var 760 millioner kroner (749).

- Ekornes er en solid virksomhet i møbelindustrien, men  vi må styrke konkurranseevnen og øke lønnsomhet og  vekst fremover for å opprettholde og videreutvikle  våre posisjoner. Vi jobber derfor med produksjons- og  kostnadseffektivisering og investerer i innovasjon og  markedsutvikling, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes.

I juni ble det vedtatt å slå sammen de to fabrikkene som produserer Stressless-sofaer på Nord-Vestlandet til en fabrikk. Selskapet venter at dette skal redusere kostnadsbasen med mer enn 10 millioner kroner innen utgangen av 2016.

I forbindelsen med avviklingen av fabrikken på Hareid er det ventet engangskostnader på 5 millioner kroner og det er foretatt nedskrivinger av bygninger på til sammen 18 millioner kroner.

Ordreinngangen i kvartalet var 783 millioner kroner, mot 684 millioner kroner samme kvartal året før. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 243 millioner kroner.

Ekornes er opp 5,4 prosent på Oslo Børs etter en time handling.

 

Ekornes ASA

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: Kina-tretthet har satt inn

Fant milliarder unndratt fra beskatning dnPlus  (DN+)

Skatt Vest krever 18,6 millioner kroner av Moods of Norway  

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.