It-leverandøren Evry omsatte for 3.296 millioner kroner i andre kvartal 2014. Det er mer enn andre kvartal i fjor, da selskapet omsatte for 3.222 millioner kroner, melder TDN Finans.

Evry oppnådde likevel et resultat før skatt på under halvparten av fjorårsnivået. Resultatet før skatt for andre kvartal i år endte på 61 millioner kroner, langt under andre kvartal i fjor, da selskapet satt igjen med 125 millioner.

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport onsdag.

Selskapet endte opp med 79 millioner kroner i ekstraordinære poster andre kvartal, hvorav 45 millioner knytter seg til avsetning i forbindelse med første fase av det tidligere kommuniserte kostnadsprogrammet. I tillegg er det gjort en nedskrivning på 34 millioner knyttet til overskridelser på et implementeringsprosjekt innen driftsområdet Evry Norge.

Selskapet signerte nye kontrakter for 5,2 milliarder i 2. kvartal 2014, og avslutter kvartalet med en ordrereserve på 18,4 milliarder kroner.

- Vi har signert flere viktige avtaler dette kvartalet, spesielt innen bank- og finanssegmentet, som er strategisk viktig for vår langsiktige vekststrategi. I tillegg til vekst fortsetter vi arbeidet med effektivisering av organisasjonen, noe som skal bidra til å styrke vår lønnsomhet i tiden fremover, sier konsernsjef Terje Mjøs i Evry i en pressemelding.

Driftsresultatet endte å 92 millioner kroner, langt under fjorårets tilsvarende resultat på 171 millioner kroner.

Evry hadde et EBITA-resultat på 180 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot et tilsvarende resultat på 179 millioner kroner i samme periode året før.

Evry

 

Les også på DN.no:

Nedgang for Sparebanken Øst

Bedre enn ventet for Storebrand

Bedre enn ventet for Tele2

Kværner leverer under forventningene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.